Economia 25/05/2018

Linde recalca que encara sobren bancs a Espanya

El governador del Banc d'Espanya demana que el conflicte polític no encalli la seva successió

Júlia Manresa
2 min
Linde va donar dades desfasades per no pagar les clàusules terra

MadridSón les últimes setmanes amb Luis María Linde al capdavant del Banc d'Espanya. El mandat de l'actual governador caduca a principis de juny després de sis anys i ara està en mans dels partits designar el seu successor. En un esmorzar de comiat organitzat pel digital 'El Independiente', Linde ha estat més clar i distès que en les seves últimes compareixences i ha enviat dos missatges contundents. D'una banda, que a Espanya li convé seguir reduint el nombre de bancs malgrat que cinc entitats controlin el 80% del sector. De l'altra, que el conflicte polític, en plena escalada amb la moció de censura que ha registrat aquest divendres el PSOE, no ha d'interferir en l'elecció del seu successor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No és nova l'afirmació des del Banc d'Espanya que encara hi ha marge per a més integració bancària, però aquest divendres Linde ha sigut fins i tot més clar. No és alarmant que cinc entitats controlin gairebé tot el sector, "hi ha països on el percentatge encara és més elevat", ha insistit, i ha remarcat que per guanyar més eficiència seria convenient una altra fusió, que, segons s'ha publicat en diversos mitjans, tindria entre els seus protagonistes Bankia i el BBVA.

"L'eficiència pot millorar, el problema no és que siguin tres o quatre bancs, sinó la seva eficiència", ha sentenciat l'encara governador del Banc d'Espanya.

Sobre la seva successió, Luis María Linde s'ha limitat a manifestar que desitja que la recent escalada del conflicte polític no acabi esquitxant el Banc d'Espanya. El govern del Partit Popular estava en converses amb el PSOE per designar un substitut al capdavant de la institució però aquest divendres els socialistes han registrat una moció de censura contra el govern de Mariano Rajoy que podria embarrancar del tot les negociacions.

"No hauria de tenir un impacte", ha afirmat Linde posant èmfasi en la importància d'una entitat com el Banc d'Espanya. Per això, ha deixat clar que la normativa que regula l'organisme que dirigeix no permet en cap cas allargar el seu mandat.

stats