Economia 25/09/2012

La llum s'abaratirà un 2% a l'octubre

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha confirmat que la caiguda del preu de la llum que s'ha produït en la subhasta repercutirà en la factura el mes vinent

Efe
1 min
El ministre d'Indústria, José Manuel Soria / EFE

MadridLa factura de la llum dels 20 milions d'usuaris que s'acullen a la tarifa d'últim recurs (TUR) del mes d'octubre s'abaratirà entre un 2,1% i un 2,2%. Així ho ha confirmat el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, als periodistes després d'assegurar que el govern no apujarà els peatges, la part de la tarifa que fixa el govern i amb la qual es paga el transport, les primes a les renovables i les subvencions al carbó, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta declaració d'intencions, Soria donava validesa als càlculs fets després de la subhasta Cesur d'aquest matí, on s'ha fixat el cost de l'energia per al quart trimestre de l'any.

La subhasta ha acabat amb una caiguda en el cost de la llum del 4,9%. Tot i això, aquest cost només representa la meitat del preu al qual la paguen els consumidors finals, ja que l'altra meitat són els anomenats 'peatges'.

Soria ha confirmat aquests càlculs: "Com que el preu de la subhasta suposa un 50% de la tarifa, vol dir que en el preu de la llum hi haurà una reducció d'un 2,1% o un 2,2%, aproximadament".

El ministre d'Indústria també ha insistit que es tracta del primer abaratiment de la TUR des de la seva creació l'any 2009 i s'ha atribuït el mèrit de la baixada de preu, que ha relacionat amb les mesures posades en marxa pel govern.

stats