Madrid té més empreses que canvien la seu social a altres comunitats que Catalunya

Tot i això, el saldo madrileny és positiu perquè hi arriben més empreses de les que surten, i el català és negatiu

2 min
Imatge d'arxiu de Madrid.

BarcelonaLa Comunitat de Madrid és la que té més empreses que se'n van a una altra autonomia. Es desprèn de l'última estadística del Col·legi de Registradors, relativa al primer trimestre del 2021: 401 empreses de la comunitat van traslladar la seu social a una altra, una xifra que supera de llarg les 254 empreses catalanes que van traslladar la seu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Malgrat això, la Comunitat de Madrid té un saldo positiu. És a dir, rep més empreses de les que se'n van. Així, durant el primer trimestre van marxar de Madrid 401 empreses, però en van arribar procedents d'altres comunitats 498, un saldo positiu de 97. En el cas de Catalunya, en van marxar 254 i només en van arribar procedents d'altres comunitats 175, la qual cosa dona una saldo negatiu de 79 empreses.

Si s'analitza on van a parar les empreses que canvien de comunitat, Madrid és la que en rep més de catalanes. De les 254 empreses catalanes que van canviar la seu social, 124 van anar a Madrid. Per la seva banda, Catalunya també és la primera destinació de les empreses que se'n van de Madrid: 81 de les 401 empreses que en van marxar s'hi van traslladar. Malgrat tot, la destinació de les empreses madrilenyes està molt més repartida entre totes les comunitats, mentre que en el cas de les que se'n van de Catalunya Madrid en rep una gran part.

Més insolvències a Madrid

L'estadística registral també recull les insolvències que s'han produït durant el primer trimestre de l'any. Madrid supera Catalunya en empreses que han presentat concurs de creditors i, a més, a la comunitat de la capital de l'Estat augmenten més que a Catalunya les insolvències empresarials. En concret, 279 empreses madrilenyes van entrar en concurs (un 19,7% més que el primer trimestre de l'any passat). A Catalunya van presentar concurs de creditors 257 empreses (un 5,3% més que un any abans). Al conjunt de l'Estat, van presentar concurs 1.154 empreses, un 15,3% més que fa un any.

Respecte a la constitució de noves empreses, Madrid continua sent la comunitat líder, amb 2.550 durant el primer trimestre, un 46% més que el mateix trimestre del 2020, mentre que a Catalunya se'n van constituir 2.015, quasi el 70% més que fa un any.

stats