La marxa lenta dels treballadors de Nissan causa retencions als accessos a Barcelona

Porten davant el consolat del Japó la protesta pel tancament de les tres fàbriques de Catalunya

Els treballadors de Nissan de les fàbriques de la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac han protagonitzat aquest dijous marxes lentes amb cotxe que han causat retencions als accessos a Barcelona.

Els treballadors s'han reunit a les respectives fàbriques per avançar lentament fins a la Diagonal de Barcelona i concentrar-se davant el consolat del Japó, en una acció de protesta per l'anunci del tancament de les plantes abans del final d'any.

Tres columnes de vehicles, formades per turismes i motocicletes, han sortit cap a les 10.30 hores de les fàbriques fent sonar els clàxons i portant cartells en defensa dels 25.000 llocs de treball directes i indirectes amenaçats pel tancament.

La concentració més important de vehicles s'ha produït a la Zona Franca, la planta més gran, on a primera hora del matí s'han reunit centenars de treballadors per preparar la protesta.

En alguns cotxes s'han enganxat cartells amb lemes com "25.000 famílies. Nissan no es tanca" i imatges del Daruma, la tradicional figura votiva japonesa del fundador de la filosofia zen que era present en totes les cerimònies de presentació dels nous models a la factoria de la Zona Franca.

Els treballadors de Nissan a Barcelona també han protestat davant del bufet Garrigues, que pilotarà el procés de tancament, i que és a la Diagonal a escassos metres del consolar nipó, i han  han anunciat tota mena de mobilitzacions per intentar pressionar la multinacional perquè renunciï a la intenció de tancar les plantes a Catalunya al desembre. Poc abans de les 14.00 hores el trànsit s'ha restablert a la Diagonal.