Economia 08/10/2014

Mas-Colell: "Si algú juga a crear una crisi financera a Catalunya, la crearà a Espanya"

El conseller d'Economia denuncia que "l'Estat tindrà més diners el 2015" mentre que la partida de les comunitats autònomes baixarà

àlex Font Manté
1 min
Debat 'I ara què?': Andreu Mas-Colell, Joan Majó i Antoni Bassas / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha avisat avui que les tensions de tresoreria que previsiblement patirà la Generalitat en aquest tram final d'any no convenen a ningú. "Si algú juga a crear una crisi financera a Catalunya, aixo es llegiria a fora com una crisi financera d'Espanya", ha afirmat Mas-Colell. "Catalunya és sistèmica". És per això que, tot i els problemes seriosos que ja comença a afrontar la Generalitat, el conseller s'ha mostrat "absolutament tranquil" perquè "Montoro pagarà". De totes formes, la negociació no serà senzilla. "Pràcticament a diari estem demanant més diners al nostre banc, que és el Tesoro [espanyol]", ha explicat Mas-Colell durant la seva participació en una sessió de la sèrie "I ara què" celebrada per l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un acte presentat per Antoni Bassas, el conseller ha estat acompanyat per l'exministre d'Indústria, Joan Majó, que ha qualificat de "presa de pèl" el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) perquè "pagues els impostos i després et deixen els teus diners en forma de crèdit". Tot i així, Majó també ha estat crític amb la gestió de la Generalitat i ha dit que "el Govern català hauria d'haver previst que això passaria: quan es comença un cami s'han de preveure les conseqüències".

Mas-Colell ha reaccionat a aquesta crítica preguntant: "Digue'm què podriem fer?". "Ni jeient a terre i deixant-nos trepitjar no seria pitjor --ha afegit--. Sense poder pagar i amb humiliació extrema".

stats