Economia 18/10/2019

Escassa activitat a Mercabarna, que ha obert amb normalitat

Els clients van anticipar a dijous les compres, que van pujar un 20%

Ara
1 min
Una imatge de Mercabarna aquest matí, amb mínima afluència de compradors.

Barcelona[Segueix l'última hora de la vaga general del 18 d'octubre]

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El mercat central de Barcelona Mercabarna ha obert les portes aquest divendres amb normalitat, però està registrant molt poca activitat a causa de la vaga general convocada per aquest divendres a Catalunya.

Fonts de Mercabarna han explicat que a primera hora el mercat acostuma a rebre un centenar de camions amb mercaderia, i avui amb prou feines n'han entrat al recinte "uns sis o set" procedents d'altres punts d'Espanya.

El mercat del peix, que ja s'ha celebrat, ha registrat una escassa activitat, atès que el 90% dels majoristes han obert però un 85% dels compradors no hi han anat. Aquestes fonts han assegurat que dijous es va vendre un 20% més de gènere i que dissabte estarà obert, per la qual cosa potser els compradors han preferit avançar o endarrerir les compres per evitar problemes de mobilitat.

La mateixa dinàmica s'ha repetit a Mercabarna-Flor, on han obert un 50% de les parades de majoristes però només hi han anat un 10% dels compradors habituals.

Sobre l'escorxador, ha tingut una matança un 40% més baixa de l'habitual, perquè els majoristes han encarregat menys gènere, i el mercat de fruites i verdures s'ha iniciat a les 9 hores, però s'espera que es repeteixi la dinàmica de baixa activitat.

Aquestes fonts han precisat que els accessos al mercat estan buits i que no hi ha piquets informatius que impedeixin l'accés al recinte.

stats