Economia 29/04/2014

Més de 1.000 milions de fiança per a Díaz Ferrán i els seus socis pel cas Marsans

La Fiscalia demana 15 anys de presó per a l'expresident de la CEOE i 8 per a l'empresari Ángel de Cabo

Efe
1 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha demanat una fiança de 1.000 milions d'euros per a l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán, juntament amb els altres deu acusats pel buidament patrimonial de Viajes Marsans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Fiscalia ha obert judici oral contra l'expresident de la patronal al banc dels acusats, juntament amb l'empresari Ángel de Cabo, encarregat de l'operació de buidament. El jutge encarregat del cas, Eloy Velasco, ja va demanar 15 i 8 anys de presó per als dos acusats, respectivament.

En total hi ha 11 acusats per delictes d'alçament de béns, concurs fraudulent, blanqueig de capitals i integració en una organització criminal. La fiança que el jutge demana per a tots ells puja fins a 1.000 milions d'euros en concepte de responsabilitat social, que els acusats hauran d'afrontar de manera solidària en un termini d'un dia.

Díaz Ferrán, De Cabo i la seva mà dreta, Iván Losada, ja es troben en presó preventiva des del desembre de 2012 per aquesta causa, sota una fiança de 5 milions per al primer i 3 milions per a De Cabo i Losada.

Segons ha explicat el fiscal, a partir del 2009, Díaz Ferrán i el seu soci van començar a acumular deutes que posaven en dubte la viabilitat de les companyies del grup. L'expresident de la CEOE va avalar amb el seu propi patrimoni els deutes i va emetre pagarés que no van ser sufragats, per la qual cosa va enfrontar-se a diverses reclamacions judicials per part dels creditors de la companyia.

Per tal d'ocultar el seu patrimoni empresarial i personal, Díaz Ferrán hauria contractat l'empresari Ángel de Cabo l'any 2010.

stats