Economia 04/06/2018

Microsoft compra GitHub, una empresa de programari de codi obert, per 6.408 milions d'euros

GitHub és el líder mundial en desenvolupament de 'software' d'aquest tipus

Ara
2 min
Satya Nadella

BarcelonaMicrosoft ha anunciat aquest dilluns la compra de GitHub per 7.500 milions de dòlars (6.400 milions d'euros) a través de l'adquisició d'accions. L'operació, avançada per l'agència Bloomberg, reforça l'aposta del gegant nord-americà pel 'software' de codi obert, una de les línies de negoci que Satya Nadella, conseller delegat de l'empresa, volia enfortir. "Microsoft és una plataforma que aposta pels desenvolupadors, i unint forces amb Github reforcem el nostre compromís amb la llibertat, l'obertura i la innovació", ha declarat Nadella després de l'anunci.

GitHub és la plataforma de desenvolupament de 'software' de codi obert més gran de tot el món, amb més de 28 milions d'usuaris. La particularitat del codi obert, a diferència del protegit, es basa en les restriccions del llenguatge informàtic que s'utilitza per executar cada programa. El codi obert utilitza un llenguatge informàtic que és de domini públic. Així, els usuaris poden modificar aquest codi i adaptar-lo a les seves necessitats o bé treballar amb el mateix 'software' sense aplicar-hi modificacions.

La companyia informàtica permet tancar la compra a finals d'any i el vicepresident de Microsoft Corporate, Nat Friedman, serà el conseller delegat de GitHub. El repte ara per a Microsoft serà revertir les pèrdues que GitHub ha anat acumulant. A tall d'exemple, l'empresa va perdre 66 milions de dòlars (vora 63 milions d'euros) els nou primers mesos del 2016.

Aquesta és una de les compres més cares de la història de Microsoft. De fet, el gegant nord americà només ha superat l'import d'aquesta operació en dues ocasions. La primera es va produir l'any 2011, quan l'empresa llavors comandada per Steve Balmer va comprar Skype per 8.500 milions de dòlars (llavors, vora 6.000 milions d'euros). La segona va tancar-se el 2016, aquesta vegada amb Linkedin com a protagonista. La xarxa social de contactes entre professionals va passar a mans de Microsoft per 26.200 milions de dòlars (23.260 milions d'euros).

stats