Tecnologia
Mèdia 10/05/2011

Microsoft compra Skype per 6.000 milions d'euros

El gegant informàtic espera fer arribar els serveis de telefonia per IP a un nombre més gran d'usuaris

Redacció
2 min
Skype passarà a ser una divisió de Microsoft

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Microsoft ha arribat a un acord amb la companyia de telefonia per internet Skype que li permetrà fer-se amb el control de l'empresa a canvi de 8.500 milions de dòlars (gairebé 6.000 milions d'euros), que es pagaran en efectiu. Es tracta de la compra més gran efectuada mai per Microsoft des que es va fundar, fa 36 anys.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el comunicat fet públic avui pel gegant informàtic i recollit per Efe, l'adquisició de Skype li permetrà "augmentar l'accessibilitat de les comunicacions de vídeo i veu en temps real, aportant beneficis per als consumidors i empreses usuàries, i generarà significatius nous negocis i oportunitats d'ingressos". Microsoft considera, a més, que "la combinació de Skype i Microsoft beneficiarà directament tots els que utilitzen Skype per comunicar-se”, i que l'acord és “la millor manera d'estendre l'abast de Skype", ja que "permetrà portar el vídeo en temps real i les comunicacions de veu a més persones de tot el món com mai abans".

Per la seva banda, el conseller delegat de Skype assegura que la transacció ha de permetre "escriure el pròxim capítol de la història" de l'empresa. I és que des de la seva fundació, l'any 2003, Skype ha estat comprada primer per eBay i posteriorment per un conjunt d'inversors, encapçalat per Silver Lake, que és el que ara l'ha venut a l'empresa fundada per Bill Gates.

Skype, que ara es convertirà en una nova divisió de Microsoft, compta, segons les últimes dades, amb 663 milions d'usuaris arreu del món, que al llarg de l'any passat van utilitzar-la durant més de 207.000 milions de minuts per conversar a través de veu o de vídeo. Es tracta d'una empresa pionera en aquest àmbit de la telefonia per IP i una marca que gaudeix de gran prestigi entre els internautes.

stats