Tecnologia

Microsoft obre a Barcelona un centre d'intel·ligència artificial amb 30 treballadors

El 'hub' desenvoluparà solucions per millorar l'experiència a la web i aspira a contractar més de 100 persones

2 min
El 22@ i la resposta  a la crisi econòmica

BarcelonaLa multinacional del software Microsoft ha triat Catalunya per instal·lar-hi una nova base per a les seves operacions d'R+D. La companyia ha anunciat aquest dilluns a través d'un comunicat que obrirà a la capital catalana un centre enfocat a l'aplicació de la intel·ligència artificial per millorar l'experiència dels usuaris a la web. Aquesta iniciativa comptarà inicialment amb un equip de 30 persones, principalment enginyers especialitzats en aquest nou camp de la tecnologia, així com en les àrees del machine learning i el deep learning. La instal·lació formarà part d'una xarxa de vuit centres d'investigació situats a tot el món dins la divisió d'experiències web de Microsoft.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, al darrere d'aquesta inversió hi ha un català, Jordi Ribas, que és el vicepresident corporatiu encarregat de la recerca i la intel·ligència artificial del grup nord-americà, i tindrà les noves oficines sota el seu paraigua. "Em sento afortunat d'anunciar el desplegament d'aquest hub d'R+D a Espanya. Després de crear els hubs a Londres, Munic i París i haver tingut la possibilitat d'aprendre de primera mà sobre els requeriments, les necessitats i, sobretot, les oportunitats per atreure talent, estic convençut que implementar aquest hub a Espanya afegirà molt de valor a la marca mundial de Microsoft", ha declarat el directiu català.

Encara que en un principi l'equip serà de 30 treballadors, l'objectiu de l'empresa és que a llarg termini superi els 100. L'anunci també ha rebut els aplaudiments dels tres nivells de l'administració interessats que es despleguin nous centres de recerca vinculats a l'alta tecnologia a Barcelona. "El govern d'Espanya està promovent una ambiciosa agenda digital, secundada pel pla de recuperació, que ja està mobilitzant inversions en els sectors de més futur", ha defensat la vicepresidenta econòmica de l'executiu, Nadia Calviño.

Al seu torn, el vicepresident català i conseller de Territori i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha aparcat la intensitat de les negociacions per l'ampliació del Prat per reivindicar que Catalunya "té les capacitats per liderar el desenvolupament de la intel·ligència artificial a Europa". Ha assegurat que el Principat ja s'ha convertit en un pol tecnològic en aquesta àrea i que l'anunci de Microsoft reforça una estratègia que també s'ha dirigit des del Govern. Finalment, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que la tria del grup constata que la ciutat és "una de les millors del món per viure-hi i treballar-hi". "Les empreses que volen atreure el millor talent saben que, si són a Barcelona, ho tenen més fàcil", ha remarcat.

stats