Economia 31/03/2020

El ministeri de Sanitat publica el document que han de portar els treballadors de serveis essencials

El govern aclareix que les restriccions afecten igual autònoms i empleats

Leandre Ibar Penaba
1 min

BarcelonaEl ministeri de Sanitat ha publicat la declaració responsable que les empreses de serveis essencials han d'emetre per als seus empleats i que aquests han de dur a sobre quan es desplacin a treballar.

Model de declaració responsable publicat al BOE.

El document s'ha publicat com a annex d'una nova ordre ministerial publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). El text inclou els detalls de l'empresa i els noms i DNI de l'empleat i dels responsables de la companyia, i la declaració per part de l'empresa que la persona pot operar d'acord amb els requisits indicats pel decret publicat diumenge a la nit.

El decret estableix quins sectors i activitats poden continuar funcionant per mantenir els serveis essencials, i estableix el cessament de tota la resta d'activitats econòmiques. Tot i que es va anunciar divendres, es va acabar publicant a última hora de diumenge, la qual cosa va obligar l'executiu a incloure una moratòria d'un dia perquè les empreses s'adaptessin a la nova situació. La ministra de Treball, Yolanda Díaz, va demanar perdó aquest dilluns per la confusió causada.

A més del certificat per als treballadors, l'ordre del ministeri emesa aquest dimarts aclareix que els autònoms es veuen afectats en les mateixes condicions que la resta de treballadors: només podran desplaçar-se per treballar els que ho facin en activitats qualificades d'essencials pel decret del govern. En aquest sentit, la norma ministerial també estableix que els representants de sindicats i patronals es poden desplaçar per fer tasques relacionades amb aquestes entitats.

stats