Economia 06/07/2021

El Mobile del 2021 se salda amb 20.000 assistents

La GSMA confirma la primera vintena d'empreses participants en l'edició del 2022, entre les quals hi ha Ericsson, LG i Nokia

2 min
Un dels pavellons del Mobile World Congress del 2021.

BarcelonaAgraïments, una breu valoració i a començar a pensar en el futur. La GSMA, la companyia organitzadora del MWC, ha fet aquest dimarts –seguint aquest esquema– el balanç de l'últim Mobile, una edició marcada pel context de pandèmia i pel fantasma de la cancel·lació del 2020 i els posteriors ajornaments. Al final, durant els quatre dies de congrés, hi han assistit presencialment prop de 20.000 persones. Si bé la magnitud és més de cinc cops inferior a la d'altres anys i queda fins i tot per sota del que preveia la GSMA (entre 25.000 i 35.000), l'empresa ha constatat que prop de 100.000 persones s'han connectat cada dia a l'oferta virtual del Mobile.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les seves dades, hi ha hagut representants de 165 països i regions (117 dels quals, presencialment), hi han participat mil expositors, patrocinadors i socis, i s'han comptat uns 1.500 consellers delegats i alts executius.

Amb tot, la GSMA ha dedicat la major part de la valoració final a celebrar, senzillament, que l'esdeveniment s'hagi pogut celebrar. "Resulta inspirador que, en les circumstàncies més desafiants, la gent s'hagi unit per al MWC21 –es pot llegir al comunicat–. La convocatòria d'aquest any ha sigut possible gràcies a un compromís amb la innovació i al suport directe de la indústria mòbil, els clients, els socis i la comunitat". Hi esmenten l'Ajuntament, la Generalitat, el ministeri d'Economia i la Fira de Barcelona, entre altres.

Dit això, la companyia ja se centra en l'edició del 2022, que es tornarà a fer en les dates habituals del Mobile (entre finals de febrer i principis de març). De fet, la GSMA ha avançat en aquest mateix balanç el nom d'unes vint gran empreses que ja han confirmat que hi assistiran. Cal destacar-ne LG i Ericsson, les dues grans companyies que primer es van retirar de l'edició del 2020, com també Nokia, Samsung, Qualcomm i ZTE, que amb les dues primeres gairebé completen la llista de les deu que més espai tenien reservat (i, per tant, que més hi havien d'invertir) en aquell mateix Mobile fallit. No hi apareixen, a la llista dels ja confirmats, ni Huawei ni Sony, els dos altres grans participants.

stats