El Mobile tanca una "edició de transició" sense xifres i ja mira al 2022

Fira de Barcelona celebra que el congrés s'hagi pogut fer tot i les fortes mesures anticovid

3 min
Un cartell anuncia la pròxima edició del Mobile durant la darrera jornada de congrés.

L'Hospitalet de Llobregat"El balanç és molt positiu", "estem contents", "la percepció és de satisfacció"... Al director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, li ha tocat aquest dijous fer el diagnòstic de tancament del Mobile més atípic dels 15 que s'han celebrat de moment a Barcelona. Per primer cop, però, ho ha hagut de fer sense la dada total d'assistents que proporciona la GSMA. La patronal organitzadora del congrés, que estimava entre 25.000 i 35.000 participants, encara no ha facilitat el recompte de visitants que han passat aquests dies pels pavellons de Gran Via.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El missatge de Serrallonga ha sigut optimista, tot i admetre que la del 2021 ha sigut una "edició de transició" cap a la vinent, quan ja s'espera tornar a un congrés més semblant al del 2019. Els congressistes que encara passejaven per la Fira podien veure als senyals lluminosos un anunci que els recordava la seva pròxima cita: del 28 de febrer al 3 de març del 2022, el Mobile preveu recuperar el seu espai de sempre en el calendari firal. "Aquests dies hem sigut el centre d'atenció i de seguiment per a tot el sector dels congressos d'Europa", ha assegurat Serrallonga.

El director general de la Fira considera que s'ha demostrat que és possible organitzar grans esdeveniments i alhora complir amb les mesures de seguretat anticovid. Aquesta setmana el recinte ha hagut de convertir bona part d'un dels pavellons on altres anys hi havia estands de grans empreses tecnològiques en un imponent dispositiu de tests d'antígens. "Hem aconseguir generar confiança. Tot ha funcionat molt correctament", ha destacat Serrallonga. En aquest sentit, també ha reconegut que el bon ritme de la campanya de vacunació i la coordinació amb el departament de Salut els ho han posat fàcil.

El directiu ha agraït el "coratge" de GSMA, que, després d'una edició cancel·lada amb els primers senyals de l'esclat de la pandèmia, ha apostat per ser un dels primers grans congressos a reobrir. Tot i així, també ha avançat que la transició cap a la mida habitual del congrés (ha passat d'ocupar vuit pavellons de la Fira a tres) serà progressiva. "Si el Mobile era com córrer una marató, abans has de fer una cursa de 10.000 metres", ha apuntat Serrallonga a les portes del recinte, després de "quatre dies intensos". El contracte de GSMA amb Barcelona té el 2024 com a data de caducitat.

Més visibilitat per a les empreses locals

El director general de la Fira també ha volgut veure la cara bona d'aquest Mobile de mínims en la visibilitat que han aconseguit moltes start-ups locals. "Al 4YFN (el germà petit del congrés, dedicat a les tecnològiques més joves) hi hem tingut més de 350 empreses que han pogut ensenyar al món les seves innovacions. "Ens consta que molts expositors estan satisfets d'haver fet l'aposta de ser aquí i invertir-hi el seu temps", ha afegit Serrallonga. Així doncs, ha reivindicat que malgrat que l'esdeveniment no ha tingut les dimensions d'anys anteriors també s'hi ha pogut demostrar "l'impacte de la tecnologia mòbil a les nostres vides" en un any tan connectat com el 2020.

Qui ja ha proporcionat dades sobre els visitants del seu estand és la Generalitat. El Govern assegura que els projectes i empreses exposades han captat l'atenció de 8.303 congressistes al llarg d'aquesta setmana, un 70% dels visitants de l'última edició, segons dades de Foot Analytics, una de les companyies catalanes participants.

stats