Tecnologia

El Mobile aspira a reunir 60.000 assistents aquest any

L'esdeveniment espera captar fins a un màxim de 60.000 assistents, a mig camí de la recuperació plena

3 min
El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, durant la roda de premsa de presentació.

L'Hospitalet de LlobregatDesprés d'una edició de mínims amb l'objectiu de salvar la franquícia, el Mobile World Congress del 2022 vol enfilar el retorn a la normalitat. El conseller delegat de la GSMA (la patronal d'empreses de telecomunicacions que organitza la cita), John Hoffman, ha presentat aquest dijous les grans línies de l'esdeveniment d'enguany, que se celebrarà al recinte de Fira de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat del 28 de febrer al 3 de març. L'objectiu de màxims és aspirar a recuperar un 55% de l'assistència prepandèmia —el 2019 va reunir 109.000 congressistes—, però el directiu ha donat una forquilla d'entre 40.000 i 60.000 visitants. Els organitzadors són conscients que les traves en els viatges internacionals, com per exemple les quarantenes en alguns països asiàtics, seguiran limitant les delegacions de les empreses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant, Hoffman ha assegurat que les perspectives d'aquest any "excedeixen les expectatives" i ha remarcat que l'esdeveniment ocuparà set dels pavellons de la Fira (n'havia utilitzat vuit abans de la pandèmia). "Tot l'ecosistema es tornarà a reunir a Barcelona. Tindrem un miler de conferenciants i el 95% seran aquí presencialment", ha defensat l'executiu. El director general de la GSMA, Mats Granryd, també ha destacat que esperen 1.500 expositors i que ja compten amb el 85% de l'espai reservat. Les principals novetats d'enguany seran l'Industry City, una zona de demostracions de la innovació aplicada en empreses manufactureres, i el Beat Barcelona, un nou espai de networking impulsat per l'Ajuntament.

De fet, durant la roda de premsa de presentació, la patronal ha tornat a donar una xifra que no compartia des del 2019. L'organització preveu que aquesta edició del Mobile, encara a mig camí de la recuperació plena, tingui un impacte econòmic de 240 milions d'euros a Catalunya i generi 6.700 llocs de feina temporals. Per posar les dades en context, l'últim any abans del covid-19 aquest indicador es xifrava en 473 milions. Fa tres anys el muntatge de la cita —el 4YFN, l'esdeveniment paral·lel per a start-ups, no té ara espai propi i també se celebra a Gran Via— requeria pràcticament el doble de contractacions, un total de 13.900.

El 2022 també serà l'estrena del president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, com a president de la GSMA. Hoffman ha celebrat que les principals operadores de telecomunicacions no fallaran a la cita, després que algunes cancel·lacions puntuals per la variant òmicron i el canvi de dates de febrer a maig de la fira audiovisual ISE generessin dubtes al voltant del Mobile.

Goirigolzarri, entre 'telecos'

Sobre la tornada a la normalitat prepandèmia, Hoffman ha explicat que, malgrat que és difícil predir el futur en el context actual d'incertesa, ja han començat a acceptar reserves per a l'any vinent i confia que aleshores "el món continuarà obrint-se". El directiu ha esquivat comentar les negociacions amb Fira de Barcelona i les administracions públiques per allargar el contracte amb Barcelona, que s'acabarà el 2024, després d'haver guanyat un any per compensar l'edició cancel·lada del 2020.

El Mobile del 2022 comptarà amb oradors presencials que no són tan habituals en els cercles tecnològics, com el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, o el del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta. Entre els temes troncals d'aquesta edició, Granryd ha posat èmfasi, precisament, en el vessant més tecnològic del sector financer, però també en les connexions 5G, la intel·ligència artificial i els serveis al núvol. "Ens espera un xou fantàstic i emocionant", ha afegit.

stats