Tecnologia

El Mobile assegura l'edició del 2022 i només la cancel·larà si ho demanen les autoritats

El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, reitera que el congrés se celebrarà presencialment a finals de febrer

2 min
El Mobile del 2021 es farà al juny

BarcelonaD'aquí vuit setmanes, les portes del recinte de Fira de Barcelona es tornaran a obrir per acollir de nou el Mobile World Congress. El congrés del sector de les telecomunicacions té programada la seva edició del 2022 per a finals de febrer, mentre els contagis de la sisena onada de la pandèmia se segueixen acumulant. Tot i això, el conseller delegat de la GSMA (la patronal organitzadora), John Hoffman, ha confirmat en una carta aquest dilluns que l'esdeveniment tindrà lloc en la seva versió presencial i que espera més de 1.500 expositors durant els quatre dies que dura la fira. "Moltes coses han canviat en els últims dos anys, però la nostra determinació de tornar a reunir el sector és indestructible", ha assegurat el directiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des de la GSMA admeten que només considerarien algun canvi en l'organització del Mobile si ho decideixen les autoritats espanyoles. Malgrat el sotrac que ha suposat la variant òmicron, Hoffman ha remarcat que conviurem amb els efectes del covid-19 "durant els pròxims anys" i, per tant, "el lideratge ha d'inspirar la innovació i fomentar una inversió que faci avançar la indústria, la societat i l'economia, alhora que mantenir la seguretat de tots".

Dubtes i preocupació

Com va explicar l'ARA fa unes setmanes, la incertesa actual va provocar que s'alentís el ritme en les inscripcions tant per al Mobile com per a l'ISE, la fira del sector audiovisual que se celebrarà a Barcelona a principis de febrer. L'edició del 2021 del Mobile es va saldar amb 20.000 assistents presencials, una xifra cinc vegades inferior a les convocatòries precovid. La patronal també va assegurar que prop de 100.000 persones es van connectar al programa de conferències online, però l'objectiu de celebrar una edició l'any passat, encara que fos de mínims, era salvar la GSMA de la seva desaparició.

No obstant, Hoffman ha destacat que la capital catalana "és realment la llar del congrés" i que "la seva força gravitacional és molt forta". "El Mobile sempre estarà disponible online, però espero poder veure-us a tots a Barcelona", ha desitjat el conseller delegat de GSMA. Així doncs, ha recordat que en aquesta edició l'esdeveniment estrenarà una nova zona batejada com a Industry City per explicar les bondats de la connectivitat per al sector manufacturer.

stats