Moda

Puig entra a l'Íbex-35 dos mesos després de sortir a borsa

El gegant català dels perfums substituirà el grup hoteler Meliá, que surt del selectiu

ARA
2 min
Puig campana borsa

BarcelonaEl comitè assessor tècnic de l'Íbex-35 ha acordat aquest dimarts en una reunió extraordinària que el gegant català dels perfums i la moda Puig entri a formar part de l'índex a partir del 22 de juliol, segons ha informat en un comunicat. L'empresa substituirà al selectiu el grup hoteler Meliá. Feia temps que els analistes estaven pendents de la permanència de la companyia hotelera a l'Íbex-35, perquè incomplia el criteri de capitalització de manera reiterada i se situava en la part baixa de la taula en termes de volum.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La reunió extraordinària del comitè s'ha celebrat de manera que Puig pogués complir el requisit d'haver cotitzat com a mínim un terç del període de còmput (dos dels sis mesos). Com que l'empresa va fer el salt a la borsa al maig, a la reunió trimestral ordinària que va mantenir el comitè a mitjans de juny encara no va poder ser inclosa en el selectiu. D'aquesta manera, Meliá s'incorporarà a l'índex Íbex Medium Cap substituint Talgo, que deixarà de pertànyer a aquest club d'empreses. La companyia de trens, ara pendent de l'opa de Magyar Vagon, passarà a formar part de l'Íbex Small Cap, en substitució de Renta Corporación.

Tots els canvis es faran efectius el 22 de juliol, per la qual cosa els ajustaments als índexs es realitzaran al tancament de la sessió del 19 de juliol. Durant les setmanes que Puig ha cotitzat a la borsa espanyola, el grup de perfums i moda català ha estat força estable als mercats. L'empresa familiar va fer la col·locació inicial d'accions a un preu de 24,5 euros, i en aquest temps als parquets s'ha arribat a situar en 27,6 euros (+12,7%), encara que aquest dimarts ha tancat en 25,32 euros (+3,3%).

Criteris per entrar a l'Íbex-35

Per prendre decisions sobre la composició de l'Íbex-35, el comitè assessor tècnic té en compte el volum de contractació en euros al mercat d'ordres durant els sis mesos previs a la reunió (període de control) i analitza aspectes com el nombre d'operacions contractades o possibles canvis a l'accionariat, de cara a garantir la qualitat del volum esmentat. Així mateix, només poden formar part de l'Íbex-35 els valors amb una capitalització mitjana superior al 0,30% de la capitalització mitjana del selectiu durant el període de control. El comitè ha comunicat que la pròxima reunió de seguiment tindrà lloc el 12 de setembre del 2024.

stats