Economia 18/05/2016

Movistar comença a cobrar per l'excés de dades mòbils

L'operadora aplica un canvi unilateral a tots els contractes de telefonia mòbil i obliga els clients que no el vulguin a trucar per desactivar-lo

Ara
1 min
Dos anys i mig de presó per haver xafardejat el mòbil de la seva parella

BarcelonaL'excés de consum de dades mòbils a Movistar es comença a pagar a partir d'aquest dimecres. Els clients que no hagin fet la trucada per demanar a l'operadora que no se'ls apliqui aquest canvi en el contracte començaran a pagar quan s'excedeixin de les dades contractades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Movistar va avisar per sorpresa els clients a través d'un missatge al mòbil fa un mes, on informava de manera concisa d'un canvi a tots els contractes de manera automàtica. Als qui no volguessin estar sotmesos a aquestes noves condicions que no havien contractat, els donava la possibilitat de trucar i seguir com estaven, és a dir, que la velocitat de navegació s'alenteixi un cop superin el límit.

Movistar cobrarà per excés del límit de dades

El missatge no concretava el cost d'aquest canvi contractual, però les condicions són que el client pagarà 1,5 cèntims per cada mega addicional consumit més enllà del seu topall. La tarifa es cobrarà fins a arribar a 1 GB, i això vol dir que, com a màxim, es pagaran 15 euros més al mes.

Associacions de consumidors com Facua o l'OCU han presentat denúncies contra Movistar i altres operadores com Orange i Vodafone els darrers mesos per haver aplicat canvis com aquest de manera unilateral als seus clients. Recorden que aquesta manera d'actuar de les companyies està tipificada com una clàusula abusiva que ataca els drets dels consumidors.

stats