Economia 12/06/2018

Muji obre la seva primera botiga emblemàtica d'Espanya a Barcelona

La marca japonesa ocuparà tres plantes de l'Edifici de la Unió i el Fènix del passeig de Gràcia

Ara
2 min
Muji, la marca sense marca, reorienta el negoci

BarcelonaLa marca de moda i disseny japonès Muji instal·larà la seva primera botiga emblemàtica d'Espanya a Barcelona, concretament a l'Edifici de la Unió i el Fènix del passeig de Gràcia. La companyia ha explicat aquest dimarts que la inauguració serà el pròxim mes de desembre, coincidint amb la campanya de Nadal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La nova botiga tindrà una superfície d'uns 1.500 metres quadrats, distribuïts en tres plantes, just en el lloc on ara hi ha instal·lada la marca de roba nord-americana Brandy Melville, destinada a un públic jove. Segons ha explicat la firma, el nou local oferirà totes les categories de producte de la marca en un mateix espai, és a dir, col·leccions de moda femenina, masculina i infantil, productes de bellesa, mobiliari, cuina, estris per a la llar, papereria, articles de viatge, menjar... A més, la firma inclourà una novetat: llibres relacionats amb els productes venuts.

D'aquesta manera, l'empresa, que és una de les empreses japoneses més internacionalitzades, tria Barcelona per seguir amb la seva estratègia d'obrir grans botigues a les principals ciutats del món. Els últims anys Muji ha obert a Tòquio, Osaka, Xangai, Nova York, Singapur, Seül, París i Milà. I aquest any, segons avança la firma, també té previst obrir a Berlín i seguir l'expansió a Madrid, Londres i Estocolm. Aquestes noves obertures se sumaran a les 876 botigues Muji repartides arreu del món.

La matriu del grup, a més, cotitza la borsa de Tòquio, i en l'últim exercici tancat, el febrer d'aquest any, les vendes del grup van arribar als 3.000 milions d'euros, un 14% més que el 2017, i el grup va guanyar 235 milions d'euros, un 17% més que l'any anterior.

Muji segueix les passes d'Uniqlo

Muji no és la primera marca de moda japonesa que tria Barcelona per començar la seva expansió a l'Estat. El setembre passat la cadena de roba Uniqlo també va desembarcar al passeig de Gràcia de Barcelona, justament una cantonada per sota d'on s'instal·larà Muji.

La botiga emblemàtica d'aquesta altra marca japonesa també ocupa un espai amb quatre plantes i una superfície –més de 1.700 metres quadrats– similar a la del local de Muji.

stats