Economia 30/04/2019

Naturgy ven la seva seu a Colonial i es traslladarà a la Diagonal

L'energètica anirà a l'antiga seu de Medi Ambient

Ara
2 min
Seu central de Gas Natural Fenosa, a Barcelona

BarcelonaNaturgy -l'antiga Gas Natural- ha venut les seves oficines de la Barceloneta, a la Torre Mare Nostrum, a Colonial, i traslladarà la seva seu a la Diagonal, a un edifici que també és propietat de Colonial i que va ser la seu de l'antiga conselleria de Medi Ambient de la Generalitat, segons publica el diari 'Cinco Días'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'emblemàtica Torre Mare Nostrum, a la plaça del Gas de Barcelona, la va ocupar Gas Natural l'any 2006, després de deixar la seva seu històrica al Portal de l'Àngel de Barcelona. Fins a l'octubre del 2017 era la seu social de Gas Natural, però després de l'1-O la companyia va traslladar la seva seu social a Madrid, a l'avinguda San Luis, tot i que mantenia a Barcelona gran part de la seva operativa.

L'edifici de la Barceloneta era propietat d'una societat conjunta a Colonial de la qual Naturgy tenia el 45%, que ara traspassarà a la socimi que presideix Juan Josep Brugera, segons 'Cinco Días'.

Paral·lelament, Naturgy traslladarà la seva seu a un edifici de Colonial al número 525 de la Diagonal. Aquest edifici, que va ser seu de la conselleria de Medi Ambient, el va vendre la Generalitat a Mercury Capital per 16,4 milions quan en l'època de retallades es va desfer d'una part important dels seus immobles, i posteriorment el va comprar Colonial, que va anunciar una inversió de 37 milions entre la compra i la rehabilitació. L'edifici està ocupat actualment per la Generalitat, que l'haurà de deixar.

La Torre Mare Nostrum, de 100 metres d'alçada i 20 plantes, consta de dos edificis independents amb un total de 22.000 metres quadrats llogables i disposa de plantes diàfanes totalment exteriors de fins a 965 metres quadrats, dotades d'acabaments i instal·lacions de qualitat, i d'un aparcament amb una capacitat de 553 places.

La venda de l'edifici es va produir quan, fa poc més d'un any, Francisco Reynés va assumir la presidència executiva de la companyia energètica, procedent d'Abertis, i va traçar un nou pla estratègic per a l'empresa que es va iniciar el juny passat amb el canvi de nom, quan va passar de ser Gas Natural Fenosa a Naturgy.

Francisco Reynés va desembarcar a Gas Natural el febrer del 2018 i en uns mesos va capgirar la companyia: un canvi de socis (a Criteria i GIP s'hi van sumar CVC i Alba), un canvi de nom, un nou pla estratègic i una revalorització a la borsa sense precedents. Reynés atrau els inversors. Abertis, on era vicepresident i conseller delegat fins al salt a Gas Natural (ara Naturgy), va acabar venuda a Atlantia i ACS per 18.300 milions d’euros.

stats