Economia 28/08/2019

Nissan augmenta la producció de la seva furgoneta elèctrica

La fàbrica de Barcelona de Nissan és l’únic centre mundial de la multinacional nipona que fabrica l’e-NV200 i el 89% de la producció s’exporta

X.g.
1 min
Nissan augmenta la producció de la seva furgoneta elèctrica

Malgrat la incertesa a la planta de Nissan a la Zona Franca, després que al maig direcció i treballadors pactessin la sortida de 600 empleats, dimecres la companyia nipona va anunciar que augmentarà la producció a Barcelona de la furgoneta elèctrica e-NV200, cosa que obligarà a introduir un tercer torn a la planta de bateries i a treballar alguns dissabtes entre el setembre i el desembre. La capacitat de producció de la furgoneta s’elevarà fins a les 79 unitats diàries, després que en els primers set mesos de l’any la producció hagi arribat a les 7.000 unitats, xifra que representa un 126% més que en el mateix període de l’any passat i un miler d’unitats més que durant tot el 2018.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per incrementar l’activitat, s’ha aprofitat l’aturada estival per augmentar la capacitat de la planta de bateries de la fàbrica de la Zona Franca: quan es completi, després de Nadal, permetrà una capacitat un 50% superior a l’actual. És la segona vegada en menys d’un any que Nissan l’amplia, i “obre així oportunitats per a nous creixements de la producció en el futur”, va destacar ahir l’empresa.

La fàbrica de Barcelona de Nissan és l’únic centre mundial de la multinacional nipona que fabrica l’e-NV200 -des del 2014-, i el 89% de la producció s’exporta. La bateria actual de 40 kWh ofereix una autonomia de fins a 280 quilòmetres, un 60% més que en la versió anterior, que tenia una bateria de 24 kWh. A Espanya, aquesta furgoneta és líder en el seu segment amb una quota del 42% del mercat en el primer semestre del 2019.

stats