AUTOMOCIÓ
Economia 24/02/2011

Els treballadors de Nissan escullen els seus representants

La votació enfronta els quatre sindicats (CCOO, Sigen-Usoc, UGT i CGT) després del referèndum de la 'pickup', al qual també es van presentar dividits

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEls prop de 3.600 treballadors dels diferents centres de treball de Nissan a Catalunya escullen avui els nous comitès d'empresa, que sumats representen un total de 55 delegats sindicals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La votació ha començat a les 5 la matinada i acabarà cap a les 17.30 hores a la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona, la de Montcada i Reixac, el centre de recanvis del Prat de Llobregat, la comercial i el centre de distribució del Port.

Les eleccions sindicals seran una prova per revalidar quin és el sentiment de la plantilla després del recent referèndum del mes de juny, quan van acceptar una contenció salarial i d'altres sacrificis a canvi que Nissan assignés a Barcelona la fabricació d'una camioneta 'pickup' el 2014.

CCOO i CGT van mostrar-se en contra del que van titllar de xantatge de l'empresa als treballadors, mentre que UGT i Sigen-Usoc van fer campanya a favor del "sí" als sacrificis, que finalment va vèncer a la votació.

A la fàbrica de Zona Franca, el centre de treball més gran, amb 3.048 treballadors, s'escolliran 25 delegats sindicals en comptes dels 29 de les passades eleccions, fruit de la retallada de plantilla en més de 1.000 treballadors el 2009.

Actualment, CCOO és el sindicat líder al comitè de Zona Franca, amb 10 delegats. El segueix Sigen-Usoc, amb 9 representants, UGT, que en té 6 i CGT, que té 4 delegats.

A Montcada, on hi ha 216 treballadors cridats a votar, s'elegiran 9 representants en comptes de 13. En aquest cas, és Sigen-Usoc qui mana, amb 7 delegats, mentre que CCOO en té 5 i UGT, només 1.

stats