Economia 12/06/2019

L'organitzadora del vot electrònic a la Cambra de Comerç assegura que va complir amb tota la normativa

Dues candidatures han presentat al·legacions per possibles irregularitats en el vot electrònic

Leandre Ibar
2 min
Les oficines de Scytl a Barcelona. A la foto petita, Silvia Caparrós.

BarcelonaL'empresa tecnològica Scytl, que va organitzar la votació electrònica en les últimes eleccions a les cambres de comerç, ha assegurat que ha complert "tots i cadascun dels punts recollits" en la legislació estatal i catalana i en el plec de condicions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Després del tancament de l'elecció, la junta electoral de les Cambres de Comerç de Catalunya va decidir auditar diversos vots amb la finalitat de garantir la legalitat del procés", ha indicat l'empresa en un comunicat. "En cap cas es va vulnerar el caràcter secret del procés electoral. S'ha garantit en tot moment l'anonimat del vot i protegit la privacitat dels votats", ha afegit.

Segons Scytl, "és totalment impossible reconstruir el vincle entre el sentit del vot emès i l'elector". "El dispositiu electoral va ser validat per l'empresa auditoria prèviament a l'inici de les votacions, tal com està previst a la normativa", ha afirmat la companyia catalana, que també ha recordat que "el sistema de vot per internet" utilitzat en els comicis comptava amb "mesures de seguretat avançades que permeten assegurar no només la confidencialitat i anonimat del vot, sinó també la integritat i transparència del procés". Segons l'empresa, les mesures implementades en el vot online compleixen "pas per pas els requisits del plec i de les normatives autonòmica i estatal".

Les candidatures encapçalades pel president de Banco Mediolanum, Carles Tusquets, i per l'advocat i economista Ramon Masià van presentar aquest dimarts diversos requeriments contra les eleccions a la Cambra de Comerç barcelonina, en particular sobre el vot electrònic. Segons les al·legacions, tant Scytel com l'auditora del procés, Agtic Consulting, van incomplir la legislació vigent i el plec de condicions.

Tant Tusquets com Masià van resultar perdedors dels comicis celebrats el mes passat, que va guanyar la candidatura independentista Eines de País amb majoria absoluta. El nou ple de la Cambra s'ha de reunir per primer cop el 17 de juny.

stats