Economia 09/05/2016

Els 'papers de Panamà' ja són públics: més de 200.000 empreses exposades

El Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ) publica un cercador amb les dades de la filtració

Ara
1 min
RENÚNCIA A TOT
 José Manuel Soria ha deixat el ministeri, la presidència del  PP canari i l’escó.

MadridEls 'papers de Panamà' ja han deixat de ser només per a uns quants mitjans de comunicació. El Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ) ha publicat aquest dilluns un cercador amb les dades de gairebé 214.000 societats que apareixen en aquesta macrofiltració, que ha tingut una repercussió mundial majúscula en les últimes setmanes i que ha acabat amb dimissions de des de presidents fins a primers ministres de tot el món, incloent-hi el titular d'Indústria espanyol, José Manuel Soria.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el cercador es poden filtrar els documents per jurisdicció i també pel país amb el qual estan relacionats, i hi apareixen alguns dels noms que s'han filtrat fins ara. Altres no, perquè tal com publica El Confidencial, un dels mitjans que estan distribuint les dades, la publicació dels 'papers' és només parcial: inclou la informació estructurada i no dades personals com signatures, passaports o documents.

El total del cas engloba més d'11,5 milions de documents, tot i que en aquesta revelació només es pot accedir als noms, les adreces i les empreses implicades, que tenien relació amb el bufet panameny Mossack Fonseca.

El mateix ICIJ avisa que tot i la publicació dels 'papers de Panamà' no es pot afirmar que hi hagi ús il·lícit rere tots els que apareixen en els documents.

stats