Economia 17/03/2021

La patronal de grans empreses de comerç presenta un projecte de 1.500 M€ per rebre fons europeus

El sector vol reduir un 21% les emissions de gasos contaminants

ARA
1 min
L'optimització dels magatzems és un dels elements del projecte presentat per Aecoc.

La patronal espanyola que agrupa les grans empreses de comerç i distribució, Aecoc, ha presentat al govern espanyol un projecte de 1.561 milions d'euros candidat a rebre finançament del programa Next Generation, el fons europeu de reactivació econòmica contra els efectes de la pandèmia. El projecte té com a objectiu reduir un 21% les emissions de gasos d'efecte hivernacle de les empreses del sector, així com ampliar el consum d'energia verda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Concretament, el projecte preveu la renovació del parc de vehicles de càrrega i repartiment, tant pesants (de més de 3,5 tones de pes) com lleugers, i de la flota d'elements d'emmagatzematge i logística, com ara toros mecànics i elevadors. A més, també inclou inversions en la digitalització de botigues, magatzems i sistemes de transport per optimitzar les rutes dels vehicles, ha informat la patronal en un comunicat.

Aecoc també vol ampliar les instal·lacions fotovoltaiques i d'autoconsum energètic en les companyies i els punts de càrrega per a vehicles elèctrics. En total, doncs, el projecte inclou més de 33.000 actuacions en unes 3.000 empreses del sector de la distribució a Espanya en un període de dos anys.

Concretament, l'organització empresarial ha sol·licitat un cofinançament amb diners procedents de la UE del 40%, és a dir, 624,6 milions d'euros dels 1.561 milions que vol invertir el sector. El govern espanyol té fins a finals d'abril per presentar a la Comissió Europea els projectes, tant públics com privats, candidats a rebre finançament d'aquests fons.

stats