Telecomunicacions
Economia Patronals 13/12/2023

Telefónica redueix el seu ERO fins a les 3.959 persones

Els sindicats rebutgen l'oferta econòmica que l'empresa ha presentat aquest dimecres per als treballadors afectats

2 min
La seu de Telefónica 
a Madrid.

MADRIDQuan només falten tres setmanes perquè acabi el termini per negociar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de Telefónica, la companyia ha mogut fitxa i redueix l'afectació de l'ERO en 1.165 persones. En concret, aquest dimecres Telefónica ha plantejat als sindicats passar dels 5.124 treballadors afectats inicialment a 3.959 empleats, segons han explicat els sindicats després d'una nova reunió entre l'empresa i el comitè. Es tracta, doncs, d'una reducció d'un 22% pel que fa a la plantilla afectada per l'expedient. De fet, la companyia ja va anticipar que la primera proposta era de "màxims" i que calia negociar-la.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'entrada, la UGT considera "insuficient" la xifra proposada aquest dilluns. Des del sindicat creuen que "cal continuar reduint-se apostant per la internalització i la mobilitat funcional voluntària", segons es desprèn d'un comunicat fet públic aquest dimecres a la tarda. Cal recordar que l'ERO esquitxa sobretot Madrid i Catalunya. En el cas català, amb la xifra dels 5.124 empleats, l'afectació era d'un 15% del total de la plantilla. De moment, es desconeix com afectaria la reducció coneguda aquest dimecres. Alhora, l'empresa que presideix José María Álvarez-Pallete s'ha compromès al fet que les sortides no afectin àrees crítiques.

Oferta econòmica

Per altra banda, en la reunió d'aquest dimecres Telefónica també ha plantejat les condicions econòmiques per a la plantilla afectada. Segons han explicat els sindicats, l'empresa de telecomunicacions ha proposat un pla d'indemnitzacions en funció de l'edat amb una compensació del 60% del salari regulador fins als 63 anys i d'un 30% fins als 65 anys, així com pels nascuts el 1968 i que ara tenen 55 anys. 

Pel que fa als treballadors que van néixer entre el 1967 i el 1965, l'operadora proposa compensar el 55% del sou fins als 63 anys i el 30% fins als 65 anys. Als treballadors més veterans, nascuts el 1964 o abans, s'aportarà el 50% del salari fins als 63 anys i també el 30% fins als 65 anys.

A més, l'empresa pagaria el conveni especial de la Seguretat Social fins als 63 anys. Pel que fa a la pòlissa de salut, la proposta és de cobrir el 40% fins als 61 anys, la mateixa edat fins a la qual es vol aportar l'assegurança de risc. Tant UGT com CCOO s'han posicionat contra l'oferta. La UGT considera que "les xifres són un despropòsit i estan molt allunyades de qualsevol tipus d'acord" anterior. Per la seva banda, la companyia ha declinat fer comentaris.

stats