EMPRESES
Economia 14/04/2011

El tancament de PC City suposarà uns 200 acomiadaments a Catalunya

La multinacional britànica Dixon Retails ha justificat la seva sortida del mercat espanyol per la progressiva caiguda del consum i les pèrdues que això ha comportat

Redacció
1 min

BarcelonaLa cadena de distribució informàtica PC City ha anunciat avui al comitè d'empresa el tancament de les 34 botigues que té a l'Estat –sis a Catalunya–, i la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació que afectarà els 1.224 treballadors de la plantilla. Els acomiadaments a Catalunya afectaran 200 persones, segons la UGT.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa britànica Dixon Retails, propietària de la cadena, justifica el tancament a causa de "la progressiva caiguda del consum, les pèrdues acumulades per la cadena i el plans del grup de centrar la seva activitat en botigues combinades d'informàtica i electrònica".

La companyia ja va anunciar el 30 de març que havia iniciat un procés d'anàlisi per estudiar la possible sortida d'Espanya, que ara s'ha confirmat.

La multinacional té a Catalunya sis establiments dels quals 4 estan a la província de Barcelona, un a Lleida i l'altre a Girona.

Segons UGT, la direcció de PC City Espanya està contactant amb altres grups de distribució per concretar traspassos de botigues de manera total o parcial, la qual cosa podria garantir una millor sortida per alguns treballadors.

Els sindicats han expressat el seu rebuig a la decisió de la multinacional, que ha assegurat que estudia totes les vies per salvar llocs de feina i que ha refermat el seu compromís per donar la millor sortida a la seva plantilla.

També ha assenyalat que el tancament no afectarà les garanties i obligacions que l'empresa té contractades amb els seus clients i que el compliment de totes les prestacions dels seus programes de serveis postvenda està assegurat.

La cadena de distribució PC City va arribar a Espanya el 2000, quan Dixon Retail va comprar PC Market, i ja el 2009 va patir un procés de reestructuració amb un ERO que va afectar 215 empleats i 10 botigues.

stats