AEROPORTS
Economia 01/12/2010

Germà Bel dubta de la proposta de privatització del Prat

El catedràtic de Política Econòmica de la UB, Germà Bel, tem que AENA mantingui el control estratègic i només privatitzi els serveis

Q. Torrent / A. Carbonell
1 min
El catedràtic de Política Econòmica de la UB, Germà Bel

BarcelonaQueden moltes preguntes per respondre després de l'anunci del president del govern espanyol sobre la privatització del Prat. Així ho apunta el catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona, Germà Bel, que considera que la proposta de l'executiu genera encara molts dubtes, a l'espera dels detalls que es coneixeran divendres després del Consell de Ministres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Bel ha dit al diari ARA que tem que AENA pugui mantenir el control estratègic del Prat i que només en privatitzi els serveis. D'aquesta manera, l'Estat espanyol es reservaria el control de les decisions que es prenguin en temes com l'adjudicació d'slots, l'estipulació de tarifes o la política d'inversions de la infraestructura. El catedràdic de Política Econòmica alerta que el president del govern ha anunciat que el Prat i també Barajas es gestionaran a través de concessions i que en aquesta forma de cessió de drets d'explotació pot entrar qualsevol cosa que decideixi l'executiu. Bel assegura que si es confirmen els seus temors, es tractaria del pitjor escenari possible, ja que bloquejaria qualsevol intervenció en l'estratègia de gestió de l'aeroport.

stats