Economia 09/08/2016

El Prat creix més que Barajas en passatgers el primer semestre

L'aeroport de Barcelona és una de les infraestructures amb millors resultats d'Europa

Ara
1 min
La terminal 1 de l'aeroport del Prat / ACN

BarcelonaL'aeroport del Prat va augmentar un 12,7% els seus passatgers, mentre que Barajas va créixer un 8,6% en els primers sis mesos de l'any, segons les dades publicades aquest dimarts per la branca europea del Consell Internacional d'Aeroports (ACI).

El tràfic aeri a Europa va tenir una evolució positiva del 6,2% en el primer semestre, tot i els efectes del terrorisme i la inestabilitat política. En el grup d'aeroports que reben més de 25 milions de passatgers a l'any, el Prat va obtenir els segons millors resultats de la UE, només per darrere de l'aeroport de Dublín, que va créixer un 13,4%.

Les dades de l'ACI mostren que gran part del creixement es va concentrar en aeroports secundaris i mitjans. De fet, pel que fa als cinc més grans d'Europa, els resultats de Londres-Heathrow, París Charles de Gaulle i Frankfurt es va estancar, mentre que només Amsterdam-Schiphol (9,9%) i Madrid (8,6%) van obtenir un creixement positiu.

Entre els aeroports que van registrar millors resultats, Aena ha aconseguit colar-ne cinc en les seves respectives categories. Concretament, Barcelona-El Prat, Eivissa (+17%), Alacant (+16,1%), Màlaga (+14,6%) i Gran Canària (+14,2%) van destacar pels seus bons registres.

L'ACI atribueix la millora del mercat comunitari a l'expansió de les aerolínies de baix cost, que ha impulsat els resultats dels aeroports de mida mitjana i petita. L'organisme es mostra satisfet amb els resultats, però ja avisa que el segon semestre de l'any estarà marcat per una desacceleració del creixement.

stats