Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

La prima de risc espanyola es modera després de superar els 500 punts i marcar un nou rècord

El diferencial entre bo espanyol i l'alemany ha arribat als 507 punts bàsics durant la sessió, però ha tancat en 482

La prima de risc espanyola ha arribat a superar els 507 punts bàsics en la sessió d'aquest dimecres, màxim des de la creació de l'euro. El diferencial entre el bo espanyol i el 'bund' alemany a 10 anys ha tancat la sessió en 482 punts i s'ha quedat així, per sota dels 485 d'ahir.

El nou rècord trenca el màxim que es va donar durant la sessió del 22 de novembre, quan es van superar els 503 punts bàsics, tot i que la sessió es va tancar en 468,6, per sota de les xifres amb què s'ha tancat l'indicador en els últims dos dies.

La crisi de govern a Grècia i la possibilitat que el país hel·lè abandoni la moneda única, sumat als nous esforços que haurà de fer el sistema financer espanyol, han tensat l'interès del bo espanyol a deu anys respecte a l'alemany per sobre del 6,29%, tot i que durant el dia s'ha arribat a pagar al 6,5%.

La possibilitat que el BCE compri deute ha relaxat els mercats i les primes de risc dels països intervinguts han acabat per cedir terreny. Fins i tot la de Grècia, tot i els rumors que es van estendre dilluns i que la situaven fora de l'euro.

Etiquetes

Més continguts de