Immobiliari
Economia 26/07/2021

Psquared capta 40 M€ per reciclar espais abandonats en oficines

La 'proptech' barcelonina acaba de comprar un edifici de set plantes al Poblenou per 6 milions d'euros

2 min
Els cofundadors de Psquared, Nicolás Manrique i Nicolás Araujo.

BarcelonaUn local sense ús des de fa anys, una fàbrica de corbates abandonada o un pàrquing en declivi també són espais susceptibles de formar part de la nova formada d’oficines adaptades a la pandèmia. Això és el que proposa la start-up barcelonina Psquared, que acaba de tancar una ronda d’inversió de 40 milions d’euros per comprar nous immobles i reconvertir-los en entorns laborals híbrids per a empreses tecnològiques. La companyia ha rebut aquesta inversió d’un grup de family office especialitzat en el sector immobiliari amb negocis als Estats Units i l’Amèrica del Sud.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Psquared es dedica a comprar espais “únics”, reformar-los i adaptar-los a la imatge corporativa de l’empresa que s’hi vulgui instal·lar. De moment compten amb quatre espais a Barcelona, entre els quals hi ha un edifici al barri de la Sagrada Família que ara és la seu del productor de proteïna vegetal Heura. “Nosaltres abans ja vam crear una start-up, sabem què és aixecar capital i després vendre l'empresa. Arribem als clients després que hagin tancat una primera ronda important i se’ls facin petites les oficines”, explica a l’ARA Nicolás Araujo, coconseller delegat de Psquared juntament amb Nicolás Manrique. 

1.800 metres quadrats al Poblenou

El directiu assegura que els seus espais estan “al 100% d’ocupació” i amb els 40 milions que acaben de rebre preveuen arribar a almenys una desena d’immobles en els pròxims dos anys. El seu mercat es troba en un segment intermedi entre el que compren els grans fons d’inversió i el que poden assumir els particulars. En els pròxims mesos Psquared obrirà una oficina batejada com a The Haus, on es traslladarà l’aplicació per trobar companys de pis Badi. També han invertit 6 milions en comprar un edifici de 1.800 metres quadrats i set plantes al Poblenou que acollirà una companyia amb una plantilla de més de 200 treballadors. “Estarà enllestit a mitjans de l’any vinent”, indica Araujo.

La proptech té una plantilla de 18 treballadors, una desena dels quals treballen repartits per diferents llocs del món des de casa seva. Aquesta estructura no significa que Psquared ja pensi en expandir-se a altres mercats estrangers, però Araujo sí que avança els seus plans per entrar aviat a Madrid amb noves compres d’espais per a oficines.

stats