Economia 26/06/2019

Moody's avisa d'una rebaixa de la qualificació del deute espanyol si reverteix la reforma laboral i la de les pensions

L'agència de ràting manté "estable" la perspectiva d'Espanya

Ara
1 min
Moody's revisarà una possible baixada del ràting d'Atlantia arran de l'esfondrament del pont de Gènova

BarcelonaL'agència de qualificació creditícia Moody's ha alertat d'una possible rebaixa del ràting sobirà d'Espanya, actualment situat en Baa1 amb perspectiva "estable", si es reverteixen la reforma laboral i la de les pensions, segons es desprèn d'un informe que ha publicat la companyia aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant això, Moody's ha explicat que el perfil creditici d'Espanya reflecteix la "recuperació sostinguda" i l'increment en la competitivitat que ha experimentat els últims anys. "Espanya està tenint una recuperació forta i rica en ocupació que ha reduït de manera significativa molts dels desequilibris previs del país, com l'atur, l'elevat deute del sector privat i el dèficit extern", ha subratllat Kathrin Muehlbronner, vicepresidenta de Moody's i responsable de l'anàlisi sobirà d'Espanya.

En aquest sentit, i en relació amb la pròxima revisió de la nota creditícia d'Espanya, que es produirà el 15 de novembre, la companyia ha alertat que podria considerar una rebaixa si es produeix una "àmplia reversió de les reformes", particularment la laboral i la de les pensions, així com si s'alenteix la tendència en la reducció del ràtio de deute pel que fa al producte interior brut (PIB).

D'altra banda, Moody's podria elevar la nota de solvència d'Espanya si l'economia "continua creixent a taxes robustes", fins i tot encara que es produeixi una desacceleració en la zona euro, així com si s'engeguen "reformes estructurals" que estiguin enfocades a la consolidació fiscal o a mantenir el creixement potencial.

stats