Immobiliari
Economia 12/04/2023

Rànquing: set municipis catalans, entre els més cars d’Espanya per comprar-hi casa

Sitges, Sant Cugat i Barcelona superen els 4.000 euros el metre quadrat

3 min
Vista de la població de Sitges

BarcelonaEl preu de l'habitatge segueix disparat: prop de la meitat dels 50 municipis de més de 20.000 habitants més cars d'Espanya per comprar-hi una casa han registrat preus màxims. La presència de localitats catalanes és elevada: en el Top 25 n'hi ha set, encapçalades per Sitges, Sant Cugat i Barcelona. A totes tres, el preu mitjà de l'habitatge usat el març va superar els 4.000 euros el metre quadrat, segons l'últim índex de preus elaborat per Idealista.

Els municipis amb l’habitatge més car d’Espanya
Preus a març del 2023 (euros/m²) en poblacions de més de 20.000 habitants

Les Balears, de nou, lideren de forma indiscutible aquest rànquing: les tres ciutats més cares d'Espanya per comprar un habitatge són a la comunitat illenca. I no tan sols això: Sant Josep de Sa Talaia i Santa Eulària des Riu, les dues localitats eivissenques que encapçalen aquesta llista, són les úniques que superen la barrera dels 6.000 euros el metre quadrat. A aquesta comunitat, els estrangers ja compren el 31% dels pisos que s'hi venen i és la comunitat on calen més anys de sou per poder comprar un pis.

L'informe recull els 50 municipis de més de 20.000 habitants amb els preus de l'habitatge més cars, i només hi apareixen cinc capitals: Sant Sebastià, Barcelona, Madrid, Palma i Bilbao.

Barcelona, la demarcació més representada

Fins a 11 localitats de la província de Barcelona figuren dins aquest rànquing, i les set que són dins el Top 25 més car són Sitges, Sant Cugat, Barcelona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, el Masnou i Vilassar de Mar. D'aquests municipis, el que presenta un creixement més gran respecte a l'any anterior és Esplugues de Llobregat, que ha vist incrementat el preu dels habitatges una mitjana del 14,2%. A un ritme similar s'han encarit les cases del Masnou, que valen un 13,4% més que el març del 2022. De fet, Barcelona i Catalunya són les zones més cares d'Espanya per comprar-hi un pis d'obra nova.

Els altres quatre municipis catalans que es troben entre les posicions 26 i 50 del llistat són Gavà, amb 2.834 euros el metre quadrat; Sant Feliu de Llobregat, amb 2.797 euros; Sant Joan Despí, amb 2.744; i Molins de Rei, on el preu mitjà de l'habitatge és de 2.579 euros el metre quadrat.

Sant Antoni de Portmany

La població eivissenca de Sant Antoni de Portmany torna a aparèixer amb l'increment més gran del llistat: el preu mitjà va disparar-se un 34,3% interanual

A tot Espanya, la ciutat on han crescut més els preus torna a ser Sant Antoni de Portmany, a Eivissa, que ha registrat un increment anual del 34,3%. Per darrere se situen dos municipis canaris: La Oliva, a Fuerteventura, amb un augment del 27,2%, i Adeje, a Santa Cruz de Tenerife, amb un 23%.

D'aquest rànquing de 50 municipis espanyols, els únics que han vist reduït el valor dels habitatges són Getxo, a Biscaia, amb un decrement de l'1,1%, i les dues localitats barceloneses de Molins de Rei (-2,2%) i Gavà (-3,8%). La mitjana de creixement estatal és del 7,3%.

Tot i liderar el rànquing, les Balears se situen per darrere de Barcelona en nombre d'habitatges dins els 50 més cars d'Espanya. Madrid, amb vuit, tanca el Top 3. La resta de demarcacions són Màlaga, amb cinc; Guipúscoa i Las Palmas, amb quatre cada una; Alacant i Biscaia, amb tres, i Cadis i Santa Cruz de Tenerife, amb un.

Prop de la meitat, en màxims històrics

De la vintena de municipis del rànquing que han assolit màxims històrics, les Balears tornen a liderar la seqüència amb sis municipis. Andalusia és la segona comunitat amb més municipis en rècord de preus, tots a la província de Màlaga. Són ciutats com Marbella, que han crescut un 18,6%; Nerja, amb un 7,7% d'increment, i Estepona, amb un 19,3%.

La capital espanyola, Las Rozas i Boadilla del Monte són les tres ciutats madrilenyes que també han assolit màxims, com ho són Xàbia, Altea i Calp al País Valencià. La resta de ciutats espanyoles de més de 20.000 habitants on mai havia estat tan car comprar una casa són a les Illes Canàries: tres a Las Palmas i una a Santa Cruz de Tenerife.

stats