Immobiliari

Barcelona i Catalunya, les zones més cares d'Espanya per comprar-hi un pis

El preu de l'habitatge nou s'ha enfilat fins als 4.224 euros el metre quadrat al territori català

ARA
2 min
Un bloc de pisos de l'avinguda Diagonal, imatge d'arxiu.

El preu de l'habitatge nou a Catalunya es manté com el més alt d'Espanya. De fet, ha crescut un 5,8% durant l'últim any i ha arribat així fins als 4.224 euros el metre quadrat. Segons un estudi de la Societat de Taxació, aquesta dada mostra que, de mitjana, els compradors han de fer un esforç econòmic equivalent al sou íntegre de vuit anys i tres mesos per poder adquirir una propietat, cosa que suposa un any més dels que es necessita a la resta de l'Estat. Al conjunt d'Espanya, l'increment en el preu ha sigut superior (6,4%), tot i que la mitjana segueix molt lluny de la del territori català i se situa en els 2.641 euros el metre quadrat. La següent comunitat amb un preu més alt ha sigut Madrid. A la capital d'Espanya el preu de l'habitatge ha arribat als 3.968 euros per metre quadrat. El podi el completa el País Basc, amb una mitjana de 2.927 euros.

De les capitals de província catalanes, Tarragona ha sigut la que ha viscut un increment més elevat per metre quadrat, amb un encariment del 6% interanual, tot i que continua sent la tercera en termes absoluts, amb un preu de 1.945 euros. Barcelona segueix sent la ciutat més cara d'Espanya, a l'enfilar-se fins als 4.765 euros, amb un creixement del 5,9%. Molt per sota s'han situat els preus de Girona, on l'habitatge nou ha arribat als 2.285 euros, i Lleida, que segueix sent la capital més barata de Catalunya (1.425 euros). Com ja és habitual, la demarcació gironina ha sigut l'única on la població més cara no ha sigut la capital: Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) ha sigut la localització amb un preu més elevat del nord-est del territori català, amb un preu mitjà de 2.461 euros.

Les poblacions més cares

Totes les ciutats més cares de Catalunya es troben a la demarcació de Barcelona i, de fet, cinc de les primeres deu són de l'àrea metropolitana de Barcelona. A més, cal destacar que Badalona ha sigut la població amb més creixement interanual (6%), empatada amb Tarragona. Així, el rànquing de les poblacions més cares de Catalunya és el següent:

  1. Barcelona: 4.765 euros el metre quadrat.
  2. Sant Just Desvern: 3.040 euros.
  3. Esplugues de Llobregat: 2.916 euros.
  4. Sant Joan Despí: 2.897 euros.
  5. Sitges: 2.849 euros.
  6. El Masnou: 2.825 euros.
  7. Sant Cugat del Vallès: 2.814 euros.
  8. Castelldefels: 2.749 euros.
  9. L'Hospitalet de Llobregat: 2.685 euros.
  10. Vilassar de Mar: 2.635 euros.

Els preus disparats de Barcelona

Si ens fixem en els districtes de la capital, veiem que Sarrià-Sant Gervasi es manté com el més car, amb un preu que s'enfila fins als 7.295 euros el metre quadrat. El segueixen l'Eixample (6.255 euros), les Corts (5.726 euros) i Ciutat Vella (5.582 euros). A l'altra banda, el districte més econòmic de Barcelona és Nou Barris, que situa el seu preu per l'habitatge nou als 3.455 euros el metre quadrat. Així, el districte més barat té un preu mitjà superior a Sant Just Desvern (3.040 euros), que és la segona població de Catalunya amb els costos més elevats.

stats