Economia 03/09/2015

La recaptació tributària augmenta el 5% fins a l'agost

La primera llista de morosos amb Hisenda estarà a punt a final d'any

Europa Press
2 min
Montoro no debatrà ara de finançament amb les comunitats

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha avançat aquest dijous al ple del Senat que les dades provisionals que maneja l'Agència Tributària llancen un increment de la recaptació per impostos "per sobre del 5%" en taxa interanual.

Montoro, que ha aprofitat el debat del projecte de llei de reforma de la llei general tributària a la cambra alta per fer aquest anunci, ha afegit a més que els ingressos per IVA lligats a pimes han crescut en el mateix mes un 12%.

El ministre d'Hisenda ha recordat que aquestes dades es produeixen en el mateix exercici en què ha entrat en vigor la rebaixa fiscal d'IRPF i de part de l'impost sobre societats.

A més, Montoro ha destacat que la rebaixa fiscal acumulada fins ara suposa un estalvi d'impostos que supera els 2.600 milions d'euros.

D'altra banda, el titular d'Hisenda ha insistit que el projecte de llei a debat permetrà potenciar la lluita contra el frau, reduir la conflictivitat i incrementar la seguretat jurídica de les normes tributàries.

Entre altres novetats, aquesta llei incorpora la publicitat de llistes de morosos amb Hisenda, la primera de les quals estarà disponible "a final d'aquest any" respecte a aquells que el 31 del juliol del 2015 mantinguessin un deute superior al milió d'euros.

Posteriorment, en el primer semestre de cada any natural es publicarà un llistat amb aquells que estiguin en aquesta circumstància el 31 de desembre de l'any previ.

Montoro ha detallat també que la reforma de la llei general tributària amplia les potestats de comprovació i investigació, regulant el dret a comprovar les obligacions tributàries en el cas d'exercicis prescrits, sempre que calgui en relació amb obligacions d'exercicis no prescrits.

Es fixa un termini de 10 anys per a la comprovació de bases o quotes compensades o pendents de compensació o deduccions aplicades o pendents d'aplicar.

D'altra banda, la norma també regula el procediment per liquidar administrativament deutes tributaris encara que s'apreciïn indicis d'haver-se comès un delicte fiscal, i s'adapta el procediment de recaptació d'aquests deutes.

stats