Economia 30/08/2012

Ruiz-Mateos envia als mitjans la declaració que va negar-se a fer davant la jutge

L'empresari assegura que va deixar de pagar per la compra de l'hotel a Mallorca per culpa del Banco Santader i de la crisi econòmica

Efe
1 min
El patriarca de Nueva Rumasa, José María Ruiz Mateos. EFE

MadridJosé María Ruiz-Mateos ha enviat als mitjans de comunicació la que hagués estat la seva declaració davant la jutge Maria Pascual en la citació del passat 23 d'agost, després d'acollir-se al dret a no declarar per la causa que se li imputa, una estafa en la compra-venda de l'hotel Eurocalas de Mallorca.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu de l'empresari, Ignacio Fernández Candela, ha distribuït un document de declaració de l'empresari on assegura que el seu client va deixar de pagar per la compra de l'hotel mallorquí per culpa del Banco de Santader i de la crisi econòmica.

En el mateix text, Ruiz-Mateos reconeix que la negociació per la compra de l'hotel la va portar ell mateix, "com de costum, juntament amb els col·laboradors i executius pertinents", i que "sempre hi va haver intenció de pagar" a Francisco Miralles, la persona que es venia l'hotel.

L'empresari diu que va deixar de pagar per diversos motius "aliens" a la seva voluntat, com l'esclat de la "brutal" crisi econòmica, amb la conseqüent disminució de les vendes del grup Nueva Rumasa, i el "nefast comportament del Banco Santander" amb aquest grup empresarial.

En el text, s'explicita la "voluntat de pagar tot el que es deu" amb els diners que, segons Ruiz-Mateos, l'Estat li ha de pagar per l'expropiació de Rumasa l'any 1983.

El portaveu defensa que aquesta hagués sigut la declaració de l'empresari "si no existissin fortuïts i involuntaris impediments circumstancials i donada la sorpresiva actuació de la jutge Maria Pascual amb una primera detenció innecessària que ha derivat en un encadenament de problemàtiques afegides".

stats