Economia 11/05/2015

El Sabadell ja controla el 81% del britànic TSB

Un cop acabada la compra, l'objectiu de l'entitat presidida per Josep Oliu és excloure TSB de la borsa de Londres

Europa Press
1 min
Josep Oliu, president de Banc Sabadell / EFE

MadridBanc Sabadell ja ostenta més del 81% de TSB Banking Group, després que l'oferta del 71,2% del capital social de l'entitat britànica fos acceptada a un preu de 340 penics. Aquesta operació equival 356, 1 milions d'accions, però a més, el Sabadell ja controla un altre 10% de l'entitat a través de Lloyds.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Banc Sabadell va acordar formalitzar el passat 17 d'abril l'oferta de compra per TSB Banking Group, valorada aproximadament en 1.700 milions de lliures esterlines (2.357 milions d'euros) i per això es va iniciar el corresponent període d'acceptació de l'oferta per part dels accionistes de l'entitat britància.

En concret, el passat 8 de maig ja s'havia acceptat àmpliament l'oferta, que juntament amb els compromisos obtinguts prèviament pel Sabadell, corresponen a a més de 356 milions d'accions del britànic TSB, representatives aproximadament del 71,2% del seu capital social.

Aquestes accions, juntament amb l'adquisició de prop de 50 milions d'accions més el dia 24 de març fan que el Banc Sabadell ja controli aproximadament un 81,2% del capital social de l'entitat.

En conseqüència, segons explica l'entitat presidida per Josep Oliu, la condició de l'oferta sobre el nombre mínim d'acceptacions establerta en el 75% de les accions representatives del capital social de TSB s'ha complert.

L'entitat mantindrà obert el període de l'opa de manera indefinida per què els titulars del 18,7% de TBS que encara no l'han acceptada puguin fer-ho.

L'objectiu de l'entitat presidida per Josep Oliu és excloure a TSB de la borsa de Londres un cop acabada la compra.

stats