Economia 13/07/2017

El Santander compensarà els accionistes del Popular amb fins a 980 milions en bons

La proposta només està oberta als minoristes que van acudir a l'ampiació de capital del 2016 i a alguns bonistes

Albert Martín
2 min
Ana Botín, presidenta del Popular.

BarcelonaBanco Santander, primer banc d’Espanya, no vol veure’s implicat en un interminable conflicte judicial amb els antics accionistes del Popular i va anunciar ahir un pla per compensar els que a principis de juny van perdre la seva inversió en el banc que presidia Emilio Saracho.

En un comunicat, el Santander anunciava ahir, “malgrat no tenir-ne cap obligació legal”, una acció comercial per “aportar una solució” als minoristes que van perdre la seva inversió després de la resolució del Popular “decidida per les autoritats europees”.

El banc de catalans que no va voler ser català

L’oferta consisteix a donar als clients, sense que paguin res, uns “bons de fidelització” que donaran dret a un cupó de l’1% que es pagarà trimestralment. Seran accions perètues emeses pel Banco Santander, amb 100 euros de valor nominal i que es podran amortitzar a partir dels set anys a voluntat de l'entitat.

Aquesta proposta exclou els inversors institucionals i va dirigida exclusivament a minoristes (persones i empreses) que adquirissin les accions entre el 26 de maig i el 26 de juny de 2016 o bé que compressin deute del Popular en les emissions del 29 de juliol del 2011 i del 14 d'octubre del 2011. Els accionistes beneficiats per aquest pla són els que van acudir a l'ampliació de capital sorpresa llançada per Ángel Ron, expresident del Popular, l'any passat i que ja va donar pistes sobre la precària situació del banc.

Compensació per trams

El Santander donarà aquests bons de fidelització amb una escala variable: els que hi van invertir fins a 100.000 euros rebran la totalitat de la seva inversió en bons; els que hi van invertir entre 100.000 i 500.000 euros en rebran un 75%, i els que hi van invertir entre 500.000 euros i un milió rebran el 50% de la inversió en deute del Santander.

stats