Economia 24/07/2019

Seat obre un nou centre de desenvolupament de software a Barcelona

Es dirà Seat:Code, integrarà el laboratori Metropolis:Lab i incorporarà 100 nous treballadors

Paula Clemente
1 min
Seat entra en la  mobilitat compartida

BarcelonaHo va anunciar al Mobile World Congress d'aquest any i ara n'avança els detalls. La companyia automobilística Seat obrirà un nou centre de desenvolupament de software a Barcelona que es dirà Seat:Code. Segons ha explicat l'empresa aquest dimecres, hi treballarà per "seguir empenyent la transformació digital" i augmentar l'eficiència mitjançant la digitalització dels processos, així com reforçar models de negoci al voltant dels nous conceptes de mobilitat, connectivitat i digitalització de l'automòbil.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Si volem passar de ser un fabricant d'automòbils a una empresa de mobilitat i, a més, volem participar en l'anomenada indústria 4.0, hem de fer del software una competència central", explica Luca de Meo, president de l'entitat. "El nou centre s'emplaçarà a Barcelona, i complirem així el nostre somni de fer de la ciutat un dels principals focus globals de la digitalització".

Fa un parell d'anys, la mateixa companyia va anunciar l'obertura d'un centre similar a Barcelona. En aquest cas es deia Metropolis:Lab, estava orientat a investigar en mobilitat i estava situat al Pier 01, edifici del Barcelona Tech City. La idea ara és que aquest laboratori s'integri en el nou Seat:Code, que es convertirà en el paraigua que englobi la investigació tecnològica de la companyia. A més, també busca 100 especialistes més en desenvolupament de software.

El lloc on s'emplaçarà el nou centre encara no se sap, però sí els directius que formaran part de la nova estructura IT de l'empresa. Sebastian Grams, que ja estava al comitè directiu de Metropolis:Lab, serà el màxim responsable d'innovació, i Carlos Buenosvinos, fins a l'abril vicepresident de la xarxa social alemanya Xing, el director tecnològic. Aquest últim serà també director del nou Seat:Code.

stats