Indústria

Segona vida per a la fàbrica de Bosch a Castellet i la Gornal

GCR compra la fàbrica per convertir-la en una planta de reciclatge de plàstics dins d'un pla de 100 M€ d'inversió

2 min
La seu e GCR Group.

BarcelonaGCR Group, companyia de solucions sostenibles de la indústria del plàstic, ha formalitzat aquest dijous la compra de l'antiga planta de Robert Bosch a Castellet i la Gornal, dins d'un pla d'inversió total de 100 milions d'euros. La inversió preveu reconvertir la fàbrica en un centre de reciclatge de plàstics, que arrencaria l'any 2023, un cop tingui totes les autoritzacions administratives, segons ha informat l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La compra de la planta forma part de l'estratègia d'expansió de GCR Group, que vol aprofitar el creixement de l'economia sostenible per triplicar la seva facturació anual fins al 2025. "Les solucions sostenibles de plàstic han de jugar un paper protagonista en la consecució dels objectius mediambientals que tenim com a societat", ha assegurat el director general de GCR Group, Joan Prats, que ha assegurat que l'empresa aposta per la innovació i les tecnologies d'avantguarda.

La compra permetrà a GCR, fundada el 2001 i amb seu a la Bisbal del Penedès, créixer a Catalunya, on ja té tres grans centres de producció a la Bisbal del Penedès, Tarragona i Barberà del Vallès.

Prats ha destacat, en un comunicat, el suport de la Generalitat, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès i l'Ajuntament de Castellet i la Gornal per tancar l'operació. Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha destacat que la compra de les instal·lacions per part de GCR Group "permet preservar l'activitat industrial, mantenir llocs de feina de qualitat a la comarca i avançar en la reindustrialització de Catalunya".

GCR té actualment una plantilla de 280 empleats i la posada en marxa de la planta de Castellet i la Gornal permetrà, en principi, garantir la contractació de 60 dels treballadors de l'antiga Robert Bosch i s'intentarà ampliar aquest nombre en futures ampliacions. L'antiga planta, que va tancar l'any passat, havia donat feina a uns 300 treballadors.

Ajuda pública

El departament d'Empresa ha compromès una ajuda de fins a 1,8 milions d'euros per abordar la primera fase de la inversió a Castellet, que supera els 19 milions. Entre altres actuacions, la Generalitat està treballant amb GCR Group per consolidar un projecte de creixement de la planta de reciclatge als terrenys adjacents a la planta de Robert Bosch, a Sant Marçal Can Vies, i donar suport a la formació dels extreballadors de la fàbrica per ajudar a recol·locar-los.

El servei d'ocupació de la Generalitat, el SOC, ajudarà tots els treballadors de Bosch a formular un itinerari personalitzat per a la seva reinserció laboral. 

stats