Filantropia
Economia 31/08/2022

Sergi Ferrer-Salat crea una agència de representació per a tenistes amb "consciència social"

Els beneficis es destinaran íntegrament a finançar la Fundació Ferrer Talent

2 min
Sergi Ferrer Salat.

BarcelonaSergi Ferrer-Salat segueix desplegant activitats més enllà de Ferrer, la companyia familiar –que ell presideix– i una de les principals farmacèutiques catalanes, creadora de productes com Gelocatil. L’empresari acaba de crear una empresa que té com a objecte la representació d’esportistes i el seu assessorament legal i d’imatge, entre d’altres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A finals del 2020, Sergi Ferrer-Salat va crear la Fundació Ferrer Talent, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu garantir la igualtat d’oportunitats a tots els esportistes amb talent que volen ser professionals.

Ara, des d’aquesta fundació s’ha impulsat el naixement de l’empresa de representació, denominada TEC Carles Ferrer Salat, que pretén ajudar a crear una "nova generació de tenistes professionals amb una profunda consciència social". Segons la seva web, la voluntat és "empoderar els joves talents d’avui perquè s’erigeixin en activistes per l’equitat social i la justícia climàtica". De fet, l’agència ja compta amb una dotzena de joves tenistes. Tot i que estigui constituïda com a empresa, tots els diners que es guanyin es destinaran únicament a finançar la fundació, segons afirmen a l’ARA persones pròximes al projecte.

Carles Ferrer-Salat, pare de Sergi, va ser jugador professional de tenis (va arribar a participar a Wimbledon, Roland Garros i a la Copa Davis), motiu pel qual aquest esport ha estat sempre molt lligat a la família, expliquen aquestes persones.

Historial filantròpic

Sergi Ferrer-Salat ha demostrat tenir moltes inquietuds, més enllà de la gestió de l’empresa familiar. Fa poc més d’un any va impulsar l’obertura de la llibreria Finestres al centre de Barcelona, que pretén ser "una finestra d'evasió i de presa de consciència", segons va explicar en el seu moment. Fins a l’arribada de la pandèmia, en aquell mateix espai hi havia Monvínic, un espai dedicat al vi amb restaurant inclòs, també impulsat per Sergi Ferrer-Salat i que va estar obert 12 anys.

TEC Carles Ferrer Salat és la tercera fundació vinculada a Ferrer. La més antiga és la Fundació de Música Ferrer Salat, que aquest any compleix quatre dècades de vida), que ofereix beques per formar joves en aquesta disciplina cultural. La segona és Ferrer Sustainability, amb seu a Vilassar de Dalt, que promou les ciutats verdes a través d’horts urbans.

stats