Economia 09/09/2015

Els sous afluixen el creixement durant el segon trimestre

El cost per hora treballada a Espanya augmenta un 0,2% després d'haver arrencat l'any pujant un 1,5%

Europa Press
1 min
"La gran precarietat és no tenir feina i no és bo equiparar les minifeines amb  la precarietat", va defensar ahir Josep González, president de Pimec.

MadridEls sous van moderar el creixement durant el segon trimestre, si fem cas de la dada provisional publicada aquest dimecres per l'INE. El cost per hora treballada a Espanya va pujar un 0,2% en el segon trimestre de l'any respecte al mateix període del 2014 després d'haver començat l'any amb un augment de l'1,5%.

Es tracta del segon increment interanual consecutiu després que en l'últim trimestre de l'any passat el cost laboral encara reculés un 0,8%.

Si s'eliminen els efectes estacionals i de calendari, el cost per hora treballada va presentar en el segon trimestre de l'any un creixement interanual del 0,4%, enfront del 0,9% del trimestre precedent. Amb aquest avanç, el cost per hora treballada acumula vuit trimestres consecutius d'ascensos en la sèrie corregida.

Per la seva banda, la taxa de variació trimestral –segon trimestre sobre primer trimestre– per a la sèrie de dades desestacionalitzada i corregida de calendari mostra un augment del cost per hora treballada del 0,1%, davant l'alça intertrimestral del 0,6% que es va registrar un any abans.

stats