Economia 16/01/2012

Standard & Poor's també retalla la qualificació del fons de rescat europeu

La decisió dificultarà el finançament del fons que els països europeus estan ampliant per ajudar els països amb problemes

Ara
1 min
La prima de risc d'Espanya i Itàlia va tornar a pujar ahir mentre les agències avisaven que a Europa se li acaba el temps.

BarcelonaL'agència de qualificació Standard & Poor's ha comunicat que retira la triple A (AAA), la màxima nota, al fons de rescat europeu, conegut per les seves sigles en anglès, EFSF. El fons ha perdut un grau i passa de la AAA a AA+.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'anunci de S&P ha arribat després que divendres ja decidís abaixar la nota de França (la segona potència de la zona euro, que fins aleshores mantenia la AAA) i vuit països europeus més, entre els quals hi havia Espanya. Aquestes rebaixes semblen haver provocat la posterior revisió de la nota del fons de rescat.

El fons de rescat europeu serveix per finançar els països de l'euro que tenen problemes financers. Una de les seves fortaleses era comptar amb la millor nota de les agències de qualificació. La idea dels líders europeus és utilitzar la fortalesa d'aquest fons per emetre deute i finançar en part els rescats. L'empitjorament de la seva qualificació dificultarà aquestes futures emissions de deute.

stats