Economia 10/01/2013

La subhasta del Tresor i el BCE fan caure la prima de risc 31 punts

La borsa viu un creixement més moderat i l'Íbex-35 puja només un 0,15%, amb els inversors pendents d'assegurar els guanys d'ahir

Ara
2 min
La borsa de Madrid ha rebut amb optimisme el resultat de la subhasta del Tresor / EFE

BarcelonaSi ahir la borsa va viure una jornada d'eufòria per les emissions de deute privat, avui ha estat el torn del mercat de deute, estimulat per l'èxit de la subhasta del Tresor i per les paraules de Mario Draghi, que ha garantit que el BCE mantindrà la seva política de tipus d'interès baixos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La col·locació de 5.816 milions d'euros -més del previst- a la subhasta del Tresor ha donat el tret de sortida a una jornada que ha fet baixar el bo espanyol a 10 anys, la principal referència dels inversors, fins a cotitzar amb un interès del 4,90%. La jornada d'avui és la primera en què aquest tipus de bo baixa del 5% d'interès des de març del 2012.

Aquesta millora s'ha traduït en una baixada de la prima de risc, que ha caigut 31 punts fins a situar-se en els 335 punts bàsics.

La borsa, per la seva banda, ha tingut un comportament més moderat i l'Íbex-35 ha tancat gairebé pla. Amb la ressaca dels guanys d'ahir, quan va pujar gairebé un 2%, els inversors han dubtat entre recollir els beneficis o sumar-se a la tendència alcista del mercat del deute i han acabat fent tancar el selectiu espanyol en els 8.618 punts, amb una alça de només el 0,15%.

FCC, que ahir va renovar el seu màxim responsable -Juan Béjar en substitució de Baldomero Falcones-, ha liderat els guanys i ha pujat un 5,86%. Darrere seu s'ha situat Bankinter, que ha pujat un 3,84%, i Mapfre, un 2,89%.

La part baixa del selectiu l'ha encapçalat la mateixa entitat que ahir va liderar els guanys, Caixabank. L'endemà de guanyar un 11,75% ha caigut un 5,53%, després de posar en circulació 87 milions de noves accions. Red Eléctrica, també en el podi d'ahir, ha corregit un 3,75%, i Abengoa ha perdut un 3,43%.

La resta de mercats europeus han viscut una jornada gairebé plana, amb l'índex Eurostoxx, que agrupa les 50 majors empreses d'Europa, pujant un 0,07%. La borsa alemanya ha caigut un 0,16% i París, un 0,39%. Londres ha guanyat un 0,79% i Milà, un 2,21%, esperonat per la millora de la prima de risc italiana, que ha tancat en els 261 punts bàsics.

stats