Economia 14/11/2019

Tarragona torna a ser la ciutat amb els taxis més cars d'Espanya

Barcelona encapçala el rànquing del preu per quilòmetre diürn

Ara
2 min
Un taxi tarragoní, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaTarragona va repetir el 2018 com la ciutat amb els taxis més cars d'Espanya, una posició que ocupa des de fa diversos anys. Segons un estudi de l'organització de consumidors Facua, Tarragona és el municipi amb un cost més elevat de la suma de tres trajectes en taxi –d'un quilòmetre, cinc quilòmetres i deu quilòmetres–, que arriba als 94,81 euros.

En el cas de Barcelona, la suma d'aquests tres trajectes té un preu de 83,62 euros, a Lleida, de 82,99 euros, i a Girona, de 80,58 euros.

Darrere de Tarragona, el rànquing per preu l'encapçalen San Sebastián, Vitòria i Madrid. A l'altre extrem s'hi situa Las Palmas (amb un preu de 53,59 euros), precedida per Ceuta, Cadis i Jaén.

No obstant això, tenint en compte els diferents paràmetres a l'hora de demanar un taxi, Barcelona és la ciutat més cara segons el preu per quilòmetre en horari diürn, mentre que a la nit comparteix aquesta posició amb Pontevedra. Per contra, Les Palmes de Gran Canària i Cadis tenen el preu més barat pel dia, i Ceuta durant la nit.

Si es considera la carrera mínima, Sant Sebastià, Lleida i Vitòria són les més cares, mentre que Pamplona, que l'any passat ocupava la tercera posició, desapareix dels primers llocs per haver eliminat aquest concepte i haver-lo substituït per la suma de la baixada de bandera més el preu d'un quilòmetre. Per contra, les capitals gallegues de Lugo, Ourense i Pontevedra, així com Barcelona, repeteixen com les que tenen la carrera mínima més barata.

Respecte a la baixada de bandera, Sant Sebastià repeteix com la ciutat més cara pel dia (4,18 euros) i Tarragona a la nit (4,70 euros). En la banda oposada, Ceuta també repeteix com la més barata en horari diürn (0,90 euros) i Castelló en el nocturn (1,20 euros). Atenent al preu per quilòmetre, després de Barcelona (1,17 euros) es troben Castelló (1,12 euros) i Santa Cruz de Tenerife i Madrid (totes dues amb 1,10 euros) com els municipis més cars durant el dia. Per contra, Cadis i Les Palmes de Gran Canària són, amb 0,70 euros, les més barates en horari diürn. A la nit, la ciutat més barata és Ceuta (0,71 euros), mentre que Pontevedra i Barcelona (1,40 euros les dues) són les més cares.

Els preus de 30 de les 51 ciutats analitzades per Facua han experimentat augments en alguna de les seves tarifes, de manera que la pujada mitjana el 2018 pel que fa a l'estudi va ser de l'1,6%.

stats