Economia 04/05/2021

Els taxistes convoquen protestes contra Cabify a partir del 17 de maig

Élite Taxi denuncia que les VTC no respecten la normativa vigent i reclama més sancions i control

2 min
Una conductora de Cabify en una imatge d'arxiu

BarcelonaEls taxistes ja tenen data per a noves protestes a Barcelona, aquesta vegada contra Cabify. L’associació Élite Taxi ha convocat aquest dimarts mobilitzacions per a la setmana del 17 de maig contra el servei de VTC pels “incompliments” de l’empresa madrilenya. L’entitat reivindica que són “temps difícils” per al sector del taxi i reclama que es controli i se sancioni totes les VTC que no portin el distintiu reglamentari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest adhesiu s'hauria de col·locar en un lloc visible de la part inferior del parabrisa davanter del cotxe i indica quins són els dies de descans obligatori dels vehicles. Tot i així, el col·lectiu assegura que la majoria dels cotxes de Cabify no respecten la norma. "Un cop més no ens queda altre remei que denunciar com Cabify s'enriu de les nostres institucions, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra", critiquen des d'Élite.

A banda del distintiu, l'associació de taxistes ha tornat a destacar que, segons la normativa vigent, les VTC no poden captar clients al carrer a mà alçada ni circular buscant usuaris. De fet, Élite també denuncia que els vehicles haurien d'estar aparcats en els garatges de les flotes mentre no tinguin passatgers. A més, després del decret aprovat per la Generalitat, els cotxes que operen per a Cabify i Uber també han d'esperar un mínim de 15 minuts entre la reserva i la prestació del servei.

"En els pròxims dies sol·licitarem els permisos per iniciar un calendari de mobilitzacions que aniran dirigides als responsables que no s'estigui complint la llei", sentencia Élite en el seu comunicat. El sector del taxi ja va avisar fa unes setmanes que posaria Barcelona "de cap per avall" per protestar contra el retorn d'Uber a la ciutat, aquest cop com a intermediari entre taxistes i usuaris.

Uber ja opera amb preu tancat

Precisament, aquest dimarts Uber ha posat en marxa la tarifa de preu tancat per al seu servei de taxis a la capital catalana, després que l'Institut Metropolità del Taxi (Imet) donés llum verda a la companyia californiana. "Fa un mes vam presentar el nostre compromís amb el sector del taxi a Barcelona i centenars de taxistes es van donar d'alta a la nostra plataforma. Seguirem treballant en la recuperació del sector amb ells i esperem que per fi pugui sortir a treballar sense por a represàlies per una part del sector", ha assegurat Juan Galiardo, director general d'Uber a Espanya.

stats