Tecnologia

Tech Barcelona tanca el seu club d'emprenedors

La iniciativa, amb seu a El Palauet, es va aturar per l'impacte de la pandèmia i ara busca noves ubicacions

2 min
Façana del Palauet

BarcelonaLa pandèmia va tenir un efecte devastador per a tota mena d'iniciatives i negocis que requerien presencialitat. Aquest fet explica que l'associació d'empreses digitals Tech Barcelona prengués la decisió de tancar el club d'emprenedors que va inaugurar el juliol del 2020, quan la primera onada s'havia superat però abans de l'impacte de les que seguirien aquell mateix any. El club social estava ubicat a El Palauet, als Jardinets de Gràcia de Barcelona, en un espai que cedia l'hotel que hi ha a l'edifici modernista.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La seva trajectòria va ser efímera, per bé que va tenir un cert èxit. En les setmanes que va estar obert va acollir diferents actes d'empreses i s'hi van organitzar diferents activitats. "Vam arrencar i portar a terme uns quants esdeveniments propis o d'empreses; volíem que fos un espai de trobada i de restauració", explica Miquel Martí, conseller delegat de Tech Barcelona. "Va funcionar, va rebre uns centenars d'assistents en aquell mes i mig, però no va poder escalar", afegeix en declaracions a l'ARA.

La decisió de tancar el club d'emprenedors es va adoptar a causa d'un canvi en la propietat de l'hotel El Palauet. "Els nous propietaris tenien una filosofia diferent", explica Martí, que apunta que la continuïtat de l'espai hauria suposat que Tech Barcelona, una entitat sense ànim de lucre, hagués d'assumir "costos".

Un projecte en 'standby'

Malgrat la interrupció del club d'emprenedors emplaçat als Jardinets de Gràcia, l'associació de foment de l'emprenedoria digital ja treballa per recuperar-lo. "El projecte està en standby, no mort", afirma Martí, que especifica que ja han visitat diferents espais on poder portar aquesta iniciativa. Tech Barcelona, però, està ara prioritzant la posada en marxa del nou pier dedicat a empreses del sector de la salut, i que possiblement tindrà la seva ubicació a la Via Laietana. Més a llarg termini, l'associació es planteja replicar el seu model amb piers dedicats a altres sectors econòmics.

En els últims anys hi ha hagut diferents iniciatives per crear clubs socials a Barcelona amb un enfocament més modern que clàssics com el Cercle del Liceu o el Círculo Ecuestre. Un exemple és el Soho House, obert el 2016, que sí que va sobreviure a la pandèmia i està situat a la Barceloneta, ben a prop de la seu central del Barcelona Tech City.

stats