Telecomunicacions
Economia Tecnologia 05/05/2023

Cellnex planteja un ERO de 60 treballadors a les oficines centrals

La proposta s'ha traslladat als sindicats i les converses s'iniciaran "en els pròxims dies"

2 min
La seu de Cellnex

BarcelonaEl gegant català de les telecomunicacions Cellnex continua buscant maneres de reorganitzar la seva estructura després que, a finals d'any, l'empresa decidís continuar creixent de manera orgànica i deixar de banda, de moment, les fusions i adquisicions. Aquest divendres la companyia ha plantejat als sindicats un ERO de 60 persones de les oficines centrals ubicades a Barcelona i Madrid, cosa que es tradueix en el 4,5% de la seva plantilla a nivell espanyol i l'1,9% de la plantilla global.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Cellnex, les converses per iniciar el procés de reestructuració "s'iniciaran en els pròxims dies" i les xifres definitives dependran de les negociacions amb els representants dels treballadors, tot i que asseguren que "es prioritzaran" les baixes voluntàries. "La idea és adaptar l'estructura a aquesta nova etapa de creixement orgànic que inicia la companyia", expliquen. "I també respon a la voluntat d'adaptar l'estructura als països als quals ja s'està treballant".

La nova etapa de Cellnex

Es tracta d'un nou capítol que Cellnex encararà amb el canvi de conseller delegat, després que Tobías Martínez decidís fer un pas al costat. El seu lloc, tal com va anunciar l'empresa la setmana passada, l'ocuparà a partir del 4 de juny l'italià Marco Patuano, que ja va exercir com a president no executiu de Cellnex durant dos anys, entre el 2018 i el 2019.

El procés de canvi d'etapa, amb la cerca del successor de Martínez inclosa, ha ocasionat diverses turbulències pel camí. Des que Tobías Martínez va anunciar la seva decisió de deixar el càrrec, els alts i baixos de la cotitzada a borsa i els problemes per trobar un nou conseller delegat van desestabilitzar la cúpula.

Primer, la cotització va caure durant dies, cosa que evidenciava certs recels dels accionistes davant d'aquesta decisió de canvi d'estratègia i de lideratge. Després, les dificultats del consell per trobar un nou successor van acabar conduint a la sortida del president no executiu de Cellnex, Bertrand Kan, per les pressions del primer accionista, el fons TCI, en un gest que qüestionava obertament el poder de La Caixa sobre una de les companyies del seu perímetre.

Però lluny d'acabar el procés cap al nou capítol, ara queda per veure quina serà la xifra final de treballadors inclosos en aquest ERO i com encararà la cotitzada el nou rumb que es planteja.

stats