Tecnologia
Economia Tecnologia 04/10/2022

Elon Musk claudica: accepta comprar Twitter per 44.000 milions de dòlars

El fundador de Tesla actua a contrarrellotge per evitar el judici amb la xarxa social

C.S.L
2 min
Elon Musk, fundador de Tesla.

BarcelonaEl polèmic empresari i fundador de Tesla, Elon Musk, ha decidit aquest dimarts canviar d'idea i accepta ara comprar Twitter per la seva oferta original: 54,20 dòlars per acció, cosa que sumaria un preu total de 44.000 milions de dòlars, segons ha informat Bloomberg. D'aquesta manera, Musk no intentarà defensar als jutjats el seu dret a anul·lar la compra de la xarxa social, que va firmar a l'abril i de la qual ha intentat desfer-se'n des del juny.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'agència, Musk hauria enviat una carta a la direcció de la companyia acceptant la compra per les condicions pactades inicialment, després de mesos d'anades i vingudes entre el multimilionari i la cúpula de Twitter. Hores després, la xarxa social ha mostrat la seva predisposició a que Musk adquireixi l'empresa per 44.000 milions de dòlars, com s'havia acordat. "La intenció de Twitter és tancar la transacció per 54,20 dòlars l'acció", ha comunicat la plataforma.

Un estira-i-arronsa constant

Tot va començar al març, quan Elon Musk es va convertir en el màxim accionista de la companyia, després d'un degoteig de compres d'accions. Un mes més tard, a l'abril, el fundador de Tesla va arribar a un acord per comprar la totalitat de Twitter per una suma de 44.000 milions de dòlars. 

Però només dues setmanes després es va fer enrere perquè no estava d'acord amb la fórmula de Twitter per identificar els comptes falsos de la xarxa social, cosa que podia generar notícies falses i manipulacions. Segons Musk, Twitter no ha sigut prou transparent amb les xifres i ha mentit al regulador borsari nord-americà comunicant durant els últims anys que només el 5% dels perfils de la plataforma són falsos. Musk assegura que aquest 5% és insuficient i que la xifra podria estar al voltant d'un 20%, tot i que no ha aportat cap prova.

Davant l'enrenou i la negativa de Musk a culminar la compra de la xarxa social, Twitter va denunciar-lo per reclamar-li que respectés l'acord signat. El judici entre les dues parts havia de començar el 17 d'octubre, però finalment, si Twitter accepta aquesta oferta i Musk compleix amb la seva paraula, tot apunta que no se celebrarà. 

Les accions de la companyia s'han disparat un 12% després de saber-se la notícia, motiu pel qual finalment la seva cotització a borsa s'ha interromput.

stats