Tecnologia

L'empresa que crea webs en 58 segons (i les regala a Catalunya)

La companyia barcelonina Kolau llança un generador de pàgines web basat en intel·ligència artificial

2 min
El fundador de Kolau, Danny Sánchez-Mola.

BarcelonaMenys d'un minut. Concretament, 58 segons de mitjana. L'empresa de creació de llocs web Kolau promet que aquest és el temps que necessita el seu generador basat en intel·ligència artificial per donar com a resultat una pàgina web personalitzada per al negoci que la sol·liciti. La companyia amb seu a Barcelona ha llançat aquest dijous el seu nou servei, que –segons explica a l'ARA el seu conseller delegat i fundador, Danny Sánchez-Mola– oferirà de manera gratuïta a Catalunya. "A nosaltres no ens costa gairebé res", diu l'empresari. De fet, llança una crítica contra el Kit Digital, un programa del govern espanyol finançat amb els fons europeus per millorar la digitalització de les pimes: "Són eines de consultoria molt manuals. És car, lent i burocràtic". El generador de Kolau estarà disponible en català a partir del juliol.

El motiu pel qual han engegat aquesta campanya és visibilitzar la bretxa digital que encara separa les petites empreses catalanes que no han incorporat el comerç electrònic o les reserves per internet per falta de mitjans. Alhora, Kolau també es donarà a conèixer en un mercat com l'espanyol, que ara controlen competidors com la israeliana Wix i la canadenca Shopify. El seu fundador, que va arrencar el projecte el 2017 a San Francisco, reivindica que són el proveïdor líder en onze països de l'Amèrica del Sud, sobretot gràcies a acords amb governs de la regió com Colòmbia, l'Equador, Xile, Bolívia, el Paraguai, Guatemala, Hondures i Costa Rica.

"Tot el procés no són gaires pantalles", assegura Sánchez-Mola. Els negocis han d'introduir en un formulari el nom de la seva companyia, el sector on operen i explicar en deu paraules a què es dediquen. Després el sistema també els farà triar un color preferit i la intel·ligència artificial s'encarregarà de la resta. El sistema de Kolau treballa molt amb la tecnologia generada per OpenAI a través dels seus dos models més coneguts: ChatGPT per a la creació dels textos i DALL-E per a les imatges que acompanyen les pàgines web. Els algoritmes del laboratori nord-americà es combinen amb altres de propis que ha desenvolupat la companyia catalana per aconseguir el resultat final, que els usuaris també poden editar al seu gust.

Plantilla en remot

Kolau té una plantilla de 60 treballadors en remot i, segons explica Sánchez-Mola, el 2023 el creador de llocs web va facturar 89 milions d'euros, un salt considerable respecte als 51 milions de l'any anterior. El conseller delegat també assegura que és rendible i que mai ha necessitat inversors externs, i que ell mateix en continua mantenint el 100% de la propietat.

stats