Economia Tecnologia 02/02/2023

Mobile World Congress 2023: novetats, on es fa, entrades i tot el que has de saber

El congrés mundial de telecomunicacions tornarà a celebrar-se a Barcelona del 27 de febrer al 2 de març

2 min
Un congressista prova un sistema de realitat virtual al Mobile World Congress del 2022.

BarcelonaL'edició del 2023 del Mobile World Congress tindrà lloc del 27 de febrer al 2 de març, aquest cop amb el compromís de mantenir la seva seu de manera permanent a Barcelona. Els organitzadors de l'esdeveniment, la patronal de les telecomunicacions GSMA, preveu acostar-se per fi a la normalitat prepandèmia i atreure 80.000 congressistes, uns 20.000 més que l'any anterior però encara lluny dels 109.000 del 2019.

On se celebra?

Com és habitual, el Mobile ocuparà les instal·lacions de Fira de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat, situades a la plaça Europa. Aquest cop es faran servir tots els pavellons dels quals disposa l'ens firal. Des de les interrupcions per la pandèmia tot el congrés s'ha concentrat en aquest espai; també les sessions dedicades al món de les start-ups, el 4YFN, que es van deixar de fer al recinte de Montjuïc.

Novetats tecnològiques

Entre les novetats d'aquesta edició, el Mobile estrenarà un espai batejat amb el nom Journey to the Future (Viatge al futur), ubicat al pavelló número 6. Aquí els assistents podran descobrir tecnologies que van des d'exoesquelets robòtics, bioplàstics impresos amb 3D i experiències esportives immersives. Per exemple, hi haurà una càpsula del tren ràpid Hyperloop o una demostració de com funciona la telemedicina en un quiròfan. En el conjunt de l'exhibició, el tema central serà la connectivitat (al cap i a la fi, és un congrés de telecomunicacions), però també hi haurà debats al voltant de la intel·ligència artificial, la realitat virtual o l'internet de les coses.

Entrades i preus

Cal tenir en compte que el Mobile World Congress és una fira dirigida a la indústria i les administracions. És a dir, la majoria dels seus congressistes hi assisteixen perquè l'empresa o el govern per a qui treballen els ha aconseguit una entrada. Així i tot, els passis d'accés es poden comprar a la pàgina web de la GSMA. El més barat és el de 799 euros, que permet visitar tant el congrés principal com el 4YFN. El següent tipus d'entrada (batejat com a Leader's Pass) costa 2.196 euros i també dona accés a les conferències i els espais de networking de l'esdeveniment. El tiquet més car, de 4.499 euros, inclou privilegis VIP com ara el trasllat fins a Fira.

Mesures pel covid-19

A diferència d'altres edicions postpandèmia, en què encara hi havia algunes mesures per contenir els contagis de covid-19, en el Mobile del 2023 ja no caldrà portar la mascareta ni mostrar el certificat de vacunació per poder-hi entrar. Els organitzadors només recomanen posar-se la mascareta en cas que algú hagi estat en situació de risc, tal com demanen les autoritats sanitàries espanyoles.

stats